Wayne Carson (1943-2015) – Schrijver ‘Always on my mind’

Wayne Carson (1943-2015) – Schrijver ‘Always on my mind’

Wayne Carson, geboren als Wayne Carson Head, was een Amerikaanse songwriter en muzikant. Hij werd geboren op 31 mei 1943 in Denver, Colorado, en overleed op 20 juli 2015 in Nashville, Tennessee. Carson was vooral bekend vanwege zijn nummer “Always on my mind”, dat een enorme hit werd voor verschillende artiesten, waaronder Elvis Presley.

De Vroege Jaren

Carson ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor muziek. Hij begon gitaar te spelen en schreef zijn eerste nummers terwijl hij nog op de middelbare school zat. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Memphis, Tennessee, waar hij zich aansloot bij verschillende lokale bands en zijn vaardigheden als songwriter verder ontwikkelde.

De Doorbraak

In 1967 kreeg Carson zijn eerste grote doorbraak als songwriter met het nummer “Always on my mind”. Hij schreef het samen met Johnny Christopher en Mark James. Het nummer werd voor het eerst opgenomen door Brenda Lee, maar het was de versie van Elvis Presley uit 1972 die het nummer echt populair maakte. “Always on my mind” won verschillende prijzen, waaronder drie Grammy Awards.

Carson’s Invloed

Carson wordt vaak geprezen als een getalenteerde songwriter die in staat was om emotie en diepgang in zijn nummers te brengen. Zijn werk was van invloed op vele artiesten en zijn nummers werden gecoverd door een breed scala aan muzikanten, waaronder Willie Nelson, Elvis Presley, en The Pet Shop Boys. Zijn bijdrage aan de muziekindustrie is onmiskenbaar.

Lees ook:   Geschiedenis van de Boekenweek

Conclusie

Wayne Carson was een getalenteerde songwriter wiens werk de tand des tijds heeft doorstaan. Zijn nummer “Always on my mind” is een klassieker geworden en wordt nog steeds vaak beluisterd. Carson’s impact op de muziekindustrie zal altijd herinnerd worden en zijn muzikale erfenis zal voortleven.

FAQs

1. Wie heeft “Always on my mind” geschreven?

Wayne Carson, Johnny Christopher en Mark James hebben samen het nummer geschreven.

2. Wie heeft het nummer “Always on my mind” als eerste opgenomen?

Het nummer werd voor het eerst opgenomen door Brenda Lee.

3. Wie heeft het nummer “Always on my mind” populair gemaakt?

De versie van Elvis Presley uit 1972 maakte het nummer echt populair.

4. Heeft “Always on my mind” prijzen gewonnen?

Ja, het nummer heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder drie Grammy Awards.

5. Wie heeft het nummer “Always on my mind” gecoverd?

Het nummer is gecoverd door verschillende artiesten, waaronder Willie Nelson, Elvis Presley en The Pet Shop Boys.

Met zijn talent en passie heeft Wayne Carson een blijvende impact gehad op de muziekwereld. Zijn nummer “Always on my mind” zal altijd herinnerd worden als een tijdloze klassieker. Carson’s nalatenschap zal voortleven en zijn invloed zal altijd voelbaar zijn in de muziekindustrie.