Nederlandse actrice Kitty Courbois (79) overleden

De Nederlandse actrice Kitty Courbois is op 79-jarige leeftijd overleden. Courbois, die bekend stond om haar indrukwekkende acteerprestaties en haar bijdrage aan de Nederlandse theater- en filmindustrie, overleed na een korte ziekte.

Wie was Kitty Courbois?

Kitty Courbois werd geboren op 13 juli 1937 in Nijmegen en groeide op in Amsterdam. Ze begon haar carrière in het theater en speelde in de jaren ’60 en ’70 bij verschillende toneelgezelschappen, waaronder het Ro Theater en het Nationale Toneel. Later maakte ze de overstap naar film en televisie en speelde ze in talloze Nederlandse producties, waaronder “Spetters”, “Zonder Ernst” en “Karakter”. Ook was ze regelmatig te zien in Duitse en Belgische films en televisieseries.

Haar bijdrage aan de Nederlandse theater- en filmindustrie

Kitty Courbois heeft een enorme bijdrage geleverd aan de Nederlandse theater- en filmindustrie. Ze speelde in talloze toneelstukken en was een van de eerste actrices die ook in de filmwereld successen boekte. Haar indrukwekkende carrière en haar bijdrage aan de Nederlandse cultuur werden in 2015 bekroond met de Johan Kaart Prijs.

Haar persoonlijke leven

Kitty Courbois was getrouwd met de Nederlandse regisseur en acteur Han Bentz van den Berg. Samen kregen ze drie kinderen. Na de scheiding van Bentz van den Berg had Courbois lange tijd een relatie met acteur Pierre Bokma.

Reacties op haar overlijden

Na het bekend worden van haar overlijden hebben veel mensen, waaronder veel collega’s uit de theater- en filmwereld, gereageerd op het verlies van Courbois. Ze werd omschreven als een geweldige actrice en een warme persoonlijkheid. Velen benadrukten haar enorme bijdrage aan de Nederlandse cultuur en haar belangrijke rol als inspiratiebron voor jonge acteurs en actrices.

Lees ook:   Eva Perón (Evita) – Argentijnse first lady en actrice
Een terugblik op haar carrière

Kitty Courbois heeft in haar lange carrière als actrice vele indrukwekkende rollen vertolkt. Zo speelde ze onder andere in de film “Karakter”, die in 1998 een Oscar won voor Beste Buitenlandse Film. Ook speelde ze in de televisieserie “Oud Geld”, die in de jaren ’90 zeer populair was bij het Nederlandse publiek. Haar laatste rol was in de film “Rendez-vous”, die in 2015 werd uitgebracht.

Conclusie

Met het overlijden van Kitty Courbois verliest Nederland een van zijn grootste actrices. Haar bijdrage aan de Nederlandse cultuur en haar indrukwekkende carrière zullen nog lange tijd herinnerd worden.

FAQs

Wat waren de bekendste rollen van Kitty Courbois?

Kitty Courbois vertolkte vele indrukwekkende rollen in haar carrière als actrice, waaronder in de film “Karakter” en de televisieserie “Oud Geld”.

Hoe werd haar overlijden bekend gemaakt?

Het overlijden van Kitty Courbois werd bekend gemaakt door haar familie en haar management.

Wanneer kreeg Kitty Courbois de Johan Kaart Prijs?

Kitty Courbois kreeg de Johan Kaart Prijs in 2015, als erkenning voor haar indrukwekkende carrière en haar bijdrage aan de Nederlandse cultuur.

Met wie was Kitty Courbois getrouwd?

Kitty Courbois was getrouwd met de Nederlandse regisseur en acteur Han Bentz van den Berg.

Hoe oud was Kitty Courbois toen ze overleed?

Kitty Courbois overleed op 79-jarige leeftijd.

Als we terugkijken op de rijke carrière van Kitty Courbois, dan kunnen we alleen maar concluderen dat ze een van de grootste actrices was die Nederland ooit heeft gekend. Haar bijdrage aan de Nederlandse cultuur zal nog lange tijd herinnerd worden en haar inspirerende werk zal generaties van acteurs en actrices blijven beïnvloeden.