Griekse uitvinder geroosterd in eigen ‘Siciliaanse Stier’

Griekse uitvinder geroosterd in eigen ‘Siciliaanse Stier’

Een van de meest wrede martelmethoden in de geschiedenis van de mensheid was de “Siciliaanse Stier”. Dit apparaat werd uitgevonden door Perillos van Athene, een Griekse uitvinder die het apparaat had ontworpen om koning Phalaris van Akragas te imponeren.

De uitvinding van de Siciliaanse Stier

Perillos van Athene was een Griekse uitvinder die bekend stond om zijn vernuftige ideeën. Hij was vooral trots op zijn nieuwste uitvinding, de “Siciliaanse Stier”. Dit martelwerktuig was vervaardigd uit brons en had de vorm van een stier. Het werkte als volgt: het slachtoffer werd in het beeld van de stier geplaatst en werd vervolgens gekookt tot de dood erop volgde.

De uitvinding van de Siciliaanse Stier was echter niet zo nobel als Perillos had gehoopt. In plaats van de uitvinding te gebruiken voor het welzijn van de mensheid, werd het apparaat gebruikt als een instrument van marteling en dood.

Het gebruik van de Siciliaanse Stier als martelwerktuig

De Siciliaanse Stier werd al snel een populair martelwerktuig onder de heersers van Sicilië. Het apparaat werd gebruikt om vijanden van de staat te straffen en om mensen te dwingen om te bekennen tot misdaden die ze niet hadden begaan.

Het apparaat werkte als volgt: het slachtoffer werd in de stier geplaatst, terwijl het vuur onder het apparaat werd aangestoken. Het brons van de stier werd zo heet dat het slachtoffer langzaam werd gekookt tot de dood erop volgde.

Het gebruik van de Siciliaanse Stier als martelwerktuig was zeer wreed en werd door veel mensen als barbaars beschouwd. Desondanks bleef het apparaat in gebruik tot in de Middeleeuwen.

Lees ook:   Rosa Parks (1913-2005), de vrouw die weigerde haar plek af te staan

De dood van Perillos van Athene

Perillos van Athene was uiteraard trots op zijn uitvinding. Hij geloofde dat de Siciliaanse Stier een kunstwerk was en een uiting van zijn vernuft. Hij had echter nooit gedacht dat zijn uitvinding als martelwerktuig zou worden gebruikt.

Toen Perillos zijn uitvinding aan koning Phalaris van Akragas liet zien, was deze zo onder de indruk dat hij Perillos in de stier plaatste en hem levend liet koken. Perillos schreeuwde het uit van de pijn, maar zijn marteling werd niet gestopt.

De dood van Perillos van Athene was een tragisch einde voor een uitvinder die alleen maar het beste voor had met de mensheid. Zijn uitvinding werd echter gebruikt als een instrument van marteling en dood.

FAQs

1. Wie heeft de Siciliaanse Stier uitgevonden?

De Siciliaanse Stier werd uitgevonden door Perillos van Athene, een Griekse uitvinder.

2. Wat was het doel van de Siciliaanse Stier?

Het oorspronkelijke doel van de Siciliaanse Stier was om koning Phalaris van Akragas te imponeren.

3. Hoe werkte de Siciliaanse Stier?

Het slachtoffer werd in de stier geplaatst, terwijl het vuur onder het apparaat werd aangestoken. Het brons van de stier werd zo heet dat het slachtoffer langzaam werd gekookt tot de dood erop volgde.

4. Wanneer werd de Siciliaanse Stier gebruikt?

De Siciliaanse Stier werd gebruikt als martelwerktuig van de oudheid tot in de Middeleeuwen.

5. Waarom werd de Siciliaanse Stier als martelwerktuig gebruikt?

De Siciliaanse Stier werd gebruikt om vijanden van de staat te straffen en om mensen te dwingen om te bekennen tot misdaden die ze niet hadden begaan.

Lees ook:   Koning Willem I der Nederlanden (1772-1843)

Conclusie

Perillos van Athene was een uitvinder die voor altijd in de geschiedenisboeken zal blijven staan. Zijn uitvinding van de Siciliaanse Stier was echter een van de meest wrede martelwerktuigen ooit uitgevonden. Het apparaat werd gebruikt om mensen te dwingen te bekennen tot misdaden die ze niet hadden begaan en om vijanden van de staat te straffen. De uitvinding van de Siciliaanse Stier was een tragisch voorbeeld van hoe een uitvinding die bedoeld was om de mensheid te helpen, uiteindelijk werd gebruikt als een instrument van dood en vernietiging.