De leeuwen van Metro-Goldwyn-Mayer

De leeuwen van Metro-Goldwyn-Mayer

Als je ooit een film van Metro-Goldwyn-Mayer hebt gezien, dan ben je vast bekend met de iconische leeuw die aan het begin van de film brult. Dit is de mascotte van MGM en staat bekend als Leo de Leeuw. Maar wie was de oorspronkelijke leeuw en hoe is hij uitgegroeid tot een van de meest iconische beelden in de filmgeschiedenis?

Geschiedenis van de leeuwen van MGM

De eerste leeuw die werd gebruikt als mascotte van MGM was Slats, die voor het eerst te zien was in 1917. Slats was een echte leeuw die werd gefilmd terwijl hij op een platform zat en brulde. Dit beeld werd vervolgens gebruikt in de openingscredits van MGM-films.

In de jaren 20 en 30 werden er verschillende leeuwen gebruikt, maar het was pas in 1957 dat de meest bekende leeuw van MGM werd geïntroduceerd: Leo de Leeuw. Leo is eigenlijk een verzameling van verschillende leeuwen die door de jaren heen zijn gebruikt. De meest bekende Leo was de derde leeuw, die van 1957 tot 1960 werd gebruikt. Deze leeuw heette Telly en was te zien aan het begin van films als Ben-Hur en North by Northwest.

De betekenis van de leeuw

De leeuw is al eeuwenlang een symbool van kracht en moed. Het is dan ook geen verrassing dat MGM deze iconische dieren koos als hun mascotte. De leeuw staat niet alleen bekend om zijn kracht, maar ook om zijn majestueuze uitstraling. Dit past perfect bij de glamour en grandeur van MGM-films.

Lees ook:   Andromeda – De prinses die gered werd door Perseus

FAQs over de leeuwen van MGM

1. Waarom werd de leeuw gekozen als mascotte van MGM?

De leeuw staat bekend om zijn kracht en majestueuze uitstraling. Dit past perfect bij de glamour en grandeur van MGM-films.

2. Wie was de eerste leeuw die werd gebruikt als mascotte van MGM?

De eerste leeuw was Slats, die voor het eerst te zien was in 1917.

3. Welke leeuw is de meest bekende van MGM?

De meest bekende leeuw is Leo de Leeuw, die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1957.

4. Hoeveel leeuwen zijn er door de jaren heen gebruikt als mascotte van MGM?

Er zijn verschillende leeuwen gebruikt, maar Leo de Leeuw is de meest bekende. Deze leeuw is eigenlijk een verzameling van verschillende leeuwen die door de jaren heen zijn gebruikt.

5. Hoe is de leeuw uitgegroeid tot een van de meest iconische beelden in de filmgeschiedenis?

De leeuw is al eeuwenlang een symbool van kracht en moed. Door de leeuw te gebruiken als mascotte van MGM, hebben ze deze iconische dieren gekoppeld aan de glamour en grandeur van hun films. Dit heeft ervoor gezorgd dat de leeuw een van de meest herkenbare beelden in de filmgeschiedenis is geworden.

Conclusie

De leeuw is een iconisch symbool geworden voor MGM en de filmindustrie als geheel. Het is interessant om te zien hoe de leeuw is uitgegroeid tot een van de meest herkenbare beelden in de filmgeschiedenis. Door de kracht en majestueuze uitstraling van de leeuw te koppelen aan de glamour en grandeur van MGM-films, hebben ze een iconisch beeld gecreëerd dat nog steeds bekend is bij filmliefhebbers over de hele wereld.