Apple-oprichter Steve Jobs (56) overleden

Apple-oprichter Steve Jobs (56) overleden

Op 5 oktober 2011 overleed de oprichter van Apple, Steve Jobs, op slechts 56-jarige leeftijd. Jobs wordt algemeen beschouwd als een van de grootste visionairs van zijn tijd en heeft de manier waarop we technologie gebruiken, veranderd en vormgegeven. In dit artikel zullen we stilstaan bij het leven en de carrière van Steve Jobs en hoe hij de wereld heeft veranderd.

Wie was Steve Jobs?

Steve Jobs werd geboren op 24 februari 1955 in San Francisco, Californië. Zijn biologische ouders waren Joanne Schieble en Abdulfattah Jandali, maar ze gaven hem ter adoptie aan Paul en Clara Jobs. Jobs groeide op in Mountain View, Californië, en toonde al op jonge leeftijd interesse in technologie. Hij ontmoette op de middelbare school Steve Wozniak, met wie hij later Apple zou oprichten.

De oprichting van Apple

In 1976 richtten Steve Jobs en Steve Wozniak samen met Ronald Wayne Apple op. Het bedrijf begon als een kleine start-up in de garage van Jobs’ ouders en groeide uit tot een van de grootste technologiebedrijven ter wereld. Apple introduceerde in 1977 de Apple II, de eerste succesvolle personal computer met kleurenbeeldscherm, en veranderde daarmee voorgoed de computerindustrie.

De comeback van Steve Jobs

In 1985 werd Steve Jobs door het bestuur van Apple gedwongen om het bedrijf te verlaten. Hij richtte vervolgens NeXT op, een bedrijf dat zich richtte op de ontwikkeling van computers voor het hoger onderwijs. In 1996 keerde Jobs terug naar Apple als interim-CEO en begon hij aan een reeks succesvolle productlanceringen, waaronder de iMac, de iPod en de iPhone. Onder Jobs’ leiding groeide Apple uit tot een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld.

Lees ook:   Vaccinatiebewijs: het pokkenbriefje (19e eeuw)
De erfenis van Steve Jobs

Steve Jobs overleed op 5 oktober 2011 aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Hij laat een erfenis achter van innovatie en creativiteit die de manier waarop we technologie gebruiken, heeft veranderd en gevormd. Apple blijft een van de meest invloedrijke en succesvolle technologiebedrijven ter wereld en de geest van Steve Jobs leeft voort in de producten die het bedrijf blijft produceren.

FAQs

Wat was de eerste computer die Apple produceerde?

De eerste computer die Apple produceerde was de Apple I, die in 1976 werd uitgebracht. Het was echter de opvolger, de Apple II, die het bedrijf echt succesvol maakte en de computerindustrie veranderde.

Hoeveel was Steve Jobs waard toen hij stierf?

Toen Steve Jobs overleed, werd zijn nettowaarde geschat op ongeveer 10,2 miljard dollar. Het grootste deel van zijn fortuin was afkomstig van zijn aandelen in Apple.

Heeft Steve Jobs kinderen achtergelaten?

Ja, Steve Jobs heeft vier kinderen achtergelaten: Reed, Erin, Eve en Lisa Brennan-Jobs.

Wat was de eerste iPod die Apple uitbracht?

De eerste iPod die Apple uitbracht, was de iPod Classic in 2001. Het apparaat had een opslagcapaciteit van 5 GB en kon ongeveer 1000 nummers bevatten.

Welke ziekte had Steve Jobs?

Steve Jobs leed aan alvleesklierkanker, een ziekte die het gevolg is van ongecontroleerde groei van cellen in de alvleesklier. Hij werd in 2004 gediagnosticeerd en onderging verschillende behandelingen en operaties, maar overleed uiteindelijk in 2011.

Conclusie

Steve Jobs was een van de grootste visionairs van onze tijd en heeft de manier waarop we technologie gebruiken, veranderd en vormgegeven. Zijn erfenis leeft voort in de producten die Apple blijft produceren en zijn invloed zal nog vele jaren voelbaar zijn. We zullen Steve Jobs altijd herinneren als een pionier op het gebied van technologie en een inspiratie voor miljoenen mensen over de hele wereld.