Amerikaanse Staten – Staten van Amerika

Amerikaanse Staten – Staten van Amerika

In de Verenigde Staten van Amerika zijn er in totaal 50 staten die elk uniek zijn in hun eigen manier. Deze staten variëren in grootte, bevolking, cultuur, economie, enzovoort. In dit artikel zullen we elke staat van Amerika in detail bekijken en belangrijke informatie over elke staat delen.

Alabama

Alabama is een staat in het zuidoosten van de Verenigde Staten en heeft Montgomery als hoofdstad. Het is de 30e grootste staat en heeft ongeveer 5 miljoen inwoners. Alabama staat bekend om zijn productie van staal en katoen en heeft ook een bloeiende toeristische sector.

Hoofdstad: Montgomery

Grootste Stad: Birmingham

Bevolking: 5 miljoen

Economie: Productie van staal en katoen

Alaska

Alaska is de grootste staat in de Verenigde Staten en heeft Juneau als hoofdstad. Het is de minst bevolkte staat met slechts ongeveer 700.000 inwoners. Alaska staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en landschappen, waaronder gletsjers, nationale parken en wilde dieren zoals grizzlyberen en elanden.

Hoofdstad: Juneau

Grootste Stad: Anchorage

Bevolking: 700.000

Economie: Visserij, olie en gas

Arizona

Arizona is een staat in het zuidwesten van de Verenigde Staten en heeft Phoenix als hoofdstad. Het is de 14e grootste staat en heeft ongeveer 7,3 miljoen inwoners. Arizona staat bekend om zijn woestijnlandschappen, Grand Canyon en toeristische attracties zoals pretparken en golfbanen.

Hoofdstad: Phoenix

Grootste Stad: Phoenix

Bevolking: 7,3 miljoen

Economie: Toerisme, landbouw, mijnbouw en productie

Arkansas

Arkansas is een staat in het zuidoosten van de Verenigde Staten en heeft Little Rock als hoofdstad. Het is de 29e grootste staat en heeft ongeveer 3 miljoen inwoners. Arkansas staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, zoals de Ozark Mountains en de Buffalo National River, en zijn productie van rijst en kip.

Hoofdstad: Little Rock

Grootste Stad: Little Rock

Bevolking: 3 miljoen

Economie: Productie van rijst en kip, houtbewerking en toerisme

Californië

Californië is een staat in het westen van de Verenigde Staten en heeft Sacramento als hoofdstad. Het is de op twee na grootste staat en heeft ongeveer 39,5 miljoen inwoners. Californië staat bekend om zijn entertainmentindustrie, stranden, nationale parken en technologiebedrijven zoals Apple en Google.

Lees ook:   Een kink in de kabel – Herkomst en betekenis

Hoofdstad: Sacramento

Grootste Stad: Los Angeles

Bevolking: 39,5 miljoen

Economie: Entertainmentindustrie, technologie, landbouw en toerisme

Colorado

Colorado is een staat in het westen van de Verenigde Staten en heeft Denver als hoofdstad. Het is de 21e grootste staat en heeft ongeveer 5,7 miljoen inwoners. Colorado staat bekend om zijn Rocky Mountains, skigebieden en nationale parken zoals het Rocky Mountain National Park en Mesa Verde National Park.

Hoofdstad: Denver

Grootste Stad: Denver

Bevolking: 5,7 miljoen

Economie: Toerisme, landbouw, mijnbouw en technologie

Connecticut

Connecticut is een staat in het noordoosten van de Verenigde Staten en heeft Hartford als hoofdstad. Het is de 29e kleinste staat en heeft ongeveer 3,6 miljoen inwoners. Connecticut staat bekend om zijn historische huizen en musea, golfbanen en stranden.

Hoofdstad: Hartford

Grootste Stad: Bridgeport

Bevolking: 3,6 miljoen

Economie: Financiële dienstverlening, gezondheidszorg en productie

Delaware

Delaware is een staat in het oosten van de Verenigde Staten en heeft Dover als hoofdstad. Het is de op een na kleinste staat en heeft ongeveer 1 miljoen inwoners. Delaware staat bekend om zijn belastingvriendelijke omgeving voor bedrijven en zijn stranden.

Hoofdstad: Dover

Grootste Stad: Wilmington

Bevolking: 1 miljoen

Economie: Financiële dienstverlening, chemische productie en toerisme

Florida

Florida is een staat in het zuidoosten van de Verenigde Staten en heeft Tallahassee als hoofdstad. Het is de op drie na grootste staat en heeft ongeveer 21,5 miljoen inwoners. Florida staat bekend om zijn pretparken, stranden en toeristische attracties zoals Miami Beach en Disneyland.

Hoofdstad: Tallahassee

Grootste Stad: Jacksonville

Bevolking: 21,5 miljoen

Economie: Toerisme, landbouw, mijnbouw en productie

Georgia

Georgia is een staat in het zuidoosten van de Verenigde Staten en heeft Atlanta als hoofdstad. Het is de 8e grootste staat en heeft ongeveer 10,6 miljoen inwoners. Georgia staat bekend om zijn historische locaties, zoals de Martin Luther King Jr. National Historic Site en de Savannah Historic District, en zijn productie van katoen en pinda’s.

Hoofdstad: Atlanta

Grootste Stad: Atlanta

Bevolking: 10,6 miljoen

Economie: Productie van katoen en pinda’s, filmindustrie en toerisme

Hawaii

Hawaii is een staat in het midden van de Stille Oceaan en heeft Honolulu als hoofdstad. Het is de op een na kleinste staat en heeft ongeveer 1,4 miljoen inwoners. Hawaii staat bekend om zijn prachtige stranden, vulkanen en natuurlijke schoonheid.

Lees ook:   Oostenrijkse zanger Udo Jürgens overleden

Hoofdstad: Honolulu

Grootste Stad: Honolulu

Bevolking: 1,4 miljoen

Economie: Toerisme, landbouw, visserij en productie

Idaho

Idaho is een staat in het noordwesten van de Verenigde Staten en heeft Boise als hoofdstad. Het is de 14e grootste staat en heeft ongeveer 1,8 miljoen inwoners. Idaho staat bekend om zijn ski- en snowboardgebieden, nationale parken en aardappelproductie.

Hoofdstad: Boise

Grootste Stad: Boise

Bevolking: 1,8 miljoen

Economie: Aardappelproductie, houtbewerking en toerisme

Illinois

Illinois is een staat in het noorden van de Verenigde Staten en heeft Springfield als hoofdstad. Het is de 6e grootste staat en heeft ongeveer 12,7 miljoen inwoners. Illinois staat bekend om zijn architectuur, musea en historische locaties, zoals de Lincoln Home National Historic Site en de Willis Tower in Chicago.

Hoofdstad: Springfield

Grootste Stad: Chicago

Bevolking: 12,7 miljoen

Economie: Financiële dienstverlening, productie en landbouw

Indiana

Indiana is een staat in het noorden van de Verenigde Staten en heeft Indianapolis als hoofdstad. Het is de 17e grootste staat en heeft ongeveer 6,7 miljoen inwoners. Indiana staat bekend om zijn racecultuur, zoals de Indy 500, en zijn productie van staal en auto’s.

Hoofdstad: Indianapolis

Grootste Stad: Indianapolis

Bevolking: 6,7 miljoen

Economie: Productie van staal en auto’s, landbouw en toerisme

Iowa

Iowa is een staat in het middenwesten van de Verenigde Staten en heeft Des Moines als hoofdstad. Het is de 30e grootste staat en heeft ongeveer 3,1 miljoen inwoners. Iowa staat bekend om zijn landbouwproductie, zoals maïs en varkens, en zijn toeristische attracties zoals de Amana-kolonieën en de National Mississippi River Museum en Aquarium.

Hoofdstad: Des Moines

Grootste Stad: Des Moines

Bevolking: 3,1 miljoen

Economie: Landbouwproductie, windenergie en toerisme

Kansas

Kansas is een staat in het midden van de Verenigde Staten en heeft Topeka als hoofdstad. Het is de 15e grootste staat en heeft ongeveer 2,9 miljoen inwoners. Kansas staat bekend om zijn landbouwproductie, zoals tarwe en vee, en zijn historische locaties, zoals het Eisenhower Presidential Library en het Fort Scott National Historic Site.

Lees ook:   Niet goed snik zijn (Herkomst en betekenis)

Hoofdstad: Topeka

Grootste Stad: Wichita

Bevolking: 2,9 miljoen

Economie: Landbouwproductie, lucht- en ruimtevaart en toerisme

Kentucky

Kentucky is een staat in het zuidoosten van de Verenigde Staten en heeft Frankfort als hoofdstad. Het is de 26e grootste staat en heeft ongeveer 4,5 miljoen inwoners. Kentucky staat bekend om zijn paardenrennen, bourbon en historische locaties, zoals het Mammoth Cave National Park en het Abraham Lincoln Birthplace National Historical Park.

Hoofdstad: Frankfort

Grootste Stad: Louisville

Bevolking: 4,5 miljoen

Economie: Landbouwproductie, mijnbouw en toerisme

Louisiana

Louisiana is een staat in het zuidoosten van de Verenigde Staten en heeft Baton Rouge als hoofdstad. Het is de 25e grootste staat en heeft ongeveer 4,7 miljoen inwoners. Louisiana staat bekend om zijn culinaire cultuur, zoals gumbo en jambalaya, en zijn historische locaties, zoals het Jean Lafitte National Historical Park and Preserve en het Vicksburg National Military Park.

Hoofdstad: Baton Rouge

Grootste Stad: New Orleans

Bevolking: 4,7 miljoen

Economie: Olie en gas, chemische productie en toerisme

Maine

Maine is een staat in het noordoosten van de Verenigde Staten en heeft Augusta als hoofdstad. Het is de 41e grootste staat en heeft ongeveer 1,3 miljoen inwoners. Maine staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, zoals Acadia National Park en de kust van Maine, en zijn zeevruchtenindustrie.

Hoofdstad: Augusta

Grootste Stad: Portland

Bevolking: 1,3 miljoen

Economie: Bosbouw, visserij en toerisme

Maryland

Maryland is een staat in het oosten van de Verenigde Staten en heeft Annapolis als hoofdstad. Het is de 19e grootste staat en heeft ongeveer 6,1 miljoen inwoners. Maryland staat bekend om zijn historische locaties, zoals Fort McHenry en Antietam National Battlefield, en zijn productie van blauwe krabben.

Hoofdstad: Annapolis

Grootste Stad: Baltimore

Bevolking: 6,1 miljoen

Economie: Productie van blauwe krabben, biowetenschappen en toerisme

Massachusetts

Massachusetts is een staat in het noordoosten van de Verenigde Staten en heeft Boston als hoofdstad. Het is de 7e kleinste staat en heeft ongeveer 6,9 miljoen inwoners. Massachusetts staat bekend om zijn historische locaties, zoals de Freedom Trail en het Salem Maritime National Historic Site, en zijn toonaangevende universiteiten zoals