Kies uit onderstaande Nederlandse apps:


Nederlandse Geschiedenis

(Gerelateerd aan de canon, maar dan uitgebreider)

Nederlands Erfgoed

(op de Wereld erfgoedlijst)

Nederlandse Historische mannen en vrouwen

Nederlandse Ontdekkings-reizigers

Terug naar de voorpagina (homepage) Geschiedenis NL Ontdekkingsreizigers Nederlands Erfgoed

Nederlandse

Feest- en gedenkdagen

Feest- en gedenkdagen Historische mannen en vrouwen

Nederlandse Verkiezingen

Verkiezingen

Nederlandse Extra Geschiedenis

(Feiten die buiten de

canon vallen)

Extra Geschiedenis NL


  Museum JoCas © (CC BY-SA 3.0 NL) CC: Creative Commons - Naamsvermelding - Niet-commercieel - Gelijk delen 3.0  Nederland , licentie en © Format: Cor Bastinck ism vml JoCas, Jeugd- en jongerenvereniging. © teksten zie Wikipedia en “Info” © foto’s algemeen zie “Info” en wanneer afwijkend zie onderschrift foto’s bij artikel.

Vergroten foto’s: (mouseover) geldt voor alle foto’s met in de bovenhoek een vergrootglasicoontje. Schuif met je muisaanwijzer over een afbeelding heen dan verandert je muisaanwijzer in een kruis (van vergroten) en tegelijk springt een forse vergroting in beeld van hoge kwaliteit. Muisaanwijzer weg, vergroting weg.


Beschrijving foto’s: (mouseover) raak met je muisaanwijzer het info icoontje (blauw vierkantje met witte letter i) aan in een onderhoek van een foto en er verschijnt een infotekstblokje met beschrijving over wat je op de foto ziet en de aanvullende auteursrechten. Muisaanwijzer weg, infoblokje weg.


Navigeren volgende pagina: in de rechter onderhoek van de meeste pagina’s bevindt zich een knop volgende pagina (pijl naar rechts) hiermee ga je naar de volgende pagina. TIP: een mouseover laat je het onderwerp van die volgende pagina zien vóór je klikt.Navigeren naar boven en siteoverzicht: rechtsonder van de pagina bevindt zich de knop TOP (pijl omhoog) waarmee je zonder te scrollen terug naar het begin van de pagina gaat.
 


Home, Info en Contact: rechts bovenaan elke pagina vind je de knoppen naar de homepage, voor de info- colofon (met uitgebreide info algemene auteursrechten voor ons museum) en de contactpagina.


Rechtsboven in elke pagina vind je eveneens het vak ZOEKEN waarmee je naar onderwerpen (woorden) in de site kunt zoeken.


Hieronder vind je TIPS voor het navigeren door de onderwerppagina’s in het museum. Extra’s zijn bijvoorbeeld de Info knop bij de foto’s en de vergotingsmodus van de foto’s in hoge kwaliteit. Deze reageren allemaal met slechts een mouseover (muis over) = je muisaanwijzer er overheen bewegen. Als je muisaanwijzer een afbeelding raakt wordt die vergroot.

TIP: houd de aanwijzer buiten beeld tijdens het lezen en wisselen van een pagina, dat is rustiger.

Info Contact Home

Wil je kiezen uit alle onderwerpen van een onderdeel, ga dan naar linksboven van de pagina en ga mouseover de onderdeelknop. In dit voorbeeld voor het onderdeel Geschiedenis NL. Overzicht rolt ernaast uit, klik op het onderwerp van je keuze.


Linksboven pagina: klikken op de knop App Nederland en je gaat terug naar deze startpagina waar je uit één van de andere onderdelen Nederlandse geschiedenis (hierboven) kunt kiezen.TOP Belangrijke steden

Belangrijke steden in Nederland