Waarom Frits Barend ‘Frits Jelle Barend’ heet

Waarom Frits Barend ‘Frits Jelle Barend’ heet

Wanneer je de naam Frits Barend hoort, denk je misschien dat dit zijn echte naam is. Maar wist je dat zijn volledige naam Frits Jelle Barend is? Het toevoegen van de naam ‘Jelle’ lijkt misschien vreemd, maar er zit een interessant verhaal achter. In dit artikel gaan we dieper in op de reden waarom Frits Barend ‘Frits Jelle Barend’ heet.

Wie is Frits Barend?

Allereerst is het belangrijk om te weten wie Frits Barend is. Hij is een Nederlandse journalist, televisiepresentator, en sportcommentator. Frits Barend werd geboren op 8 juli 1947 in Amsterdam. Hij begon zijn carrière als sportjournalist en richtte in 1972 het tijdschrift ‘Sport International’ op. Later presenteerde hij de talkshow ‘Barend en Van Dorp’, samen met Henk van Dorp. Deze talkshow was een groot succes in Nederland en werd in de jaren negentig uitgezonden.

De reden achter ‘Jelle’

Maar waarom voegde Frits Barend de naam ‘Jelle’ toe aan zijn naam? Het verhaal begint bij de geboorte van zijn zoon, die hij samen met zijn vrouw Marijke kreeg. Ze gaven hun zoon de naam Jelle, ter ere van Frits’ grootvader. Toen Jelle Barend werd geboren, realiseerde Frits zich dat er geen ‘Jelle’ in zijn eigen naam zat. Hij voelde dat hij iets moest doen om zijn zoon te eren en besloot om de naam ‘Jelle’ toe te voegen aan zijn eigen naam. Vanaf dat moment werd hij bekend als Frits Jelle Barend.

De betekenis van de naam ‘Jelle’

Maar wat betekent de naam ‘Jelle’ eigenlijk? ‘Jelle’ is een Friese naam en betekent ‘ijverig, flink’. Het is een naam die vaak voorkomt in Friesland. Het is daarom niet verwonderlijk dat Frits Barend deze naam koos, aangezien hij een sterke band heeft met deze provincie. Frits is geboren en getogen in Amsterdam, maar zijn vader kwam uit Friesland. Hij heeft altijd een speciale band gehad met deze provincie en is daarom trots om de naam ‘Jelle’ te dragen.

Lees ook:   Uitgestorven in de schaduw van mediagenieke dinosaurussen

FAQs

1. Is Frits Barend zijn echte naam?
Nee, zijn volledige naam is Frits Jelle Barend.

2. Waarom voegde Frits ‘Jelle’ toe aan zijn naam?
Hij voegde de naam ‘Jelle’ toe ter ere van zijn zoon Jelle.

3. Wat betekent de naam ‘Jelle’?
‘Jelle’ betekent ‘ijverig, flink’ en is een Friese naam.

4. Waarom heeft Frits Barend een sterke band met Friesland?
Zijn vader kwam uit Friesland en Frits voelt daarom een speciale band met deze provincie.

5. Is Frits Barend nog steeds actief in de journalistiek?
Ja, hij is nog steeds actief als journalist en sportcommentator.

Conclusie

Frits Jelle Barend heeft zijn naam op een bijzondere manier veranderd ter ere van zijn zoon. Hij voegde de naam ‘Jelle’ toe aan zijn eigen naam en is sindsdien bekend als Frits Jelle Barend. Deze naam heeft een speciale betekenis voor hem, aangezien het een eerbetoon is aan zijn zoon en aan zijn Friese afkomst. Frits Barend is nog steeds actief in de journalistiek en sportwereld en blijft een bekende en geliefde persoonlijkheid in Nederland.