Toen Twix nog Raider heette

Toen Twix nog Raider heette: De geschiedenis van een populaire snack

Twix is een van de meest populaire chocoladerepen ter wereld. Het is een heerlijke combinatie van karamel, chocolade en koekjes. Maar wist je dat Twix ooit Raider heette? In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis van deze populaire snack en ontdekken we hoe het merk Twix is ontstaan.

Geschiedenis van de Raider

De Raider werd in 1967 gelanceerd door de Britse chocoladefabrikant Mars Limited. Het was een reep van koekjes en karamel, omhuld met melkchocolade. De naam Raider was afgeleid van het Engelse woord “to raid”, wat betekent dat je iets snel en onverwacht neemt. Het was een slimme marketingtruc om de consument te laten denken dat ze iets zeldzaams en waardevols kochten.

In de jaren 70 en 80 werd de Raider een van de meest populaire chocoladerepen in Europa. Maar in de jaren 90 veranderde alles. Mars besloot om de naam Raider te veranderen in Twix. Het was een riskante zet, want het merk Raider was al gevestigd en populair bij de consumenten. De naamswijziging was echter succesvol en Twix werd een nog populairdere snack dan de Raider ooit was.

Het ontstaan van Twix

De naam Twix is afgeleid van het Engelse woord “twin”, wat tweeling betekent. De reep bestaat namelijk uit twee delen. In de Verenigde Staten werd Twix in 1979 geïntroduceerd en het werd al snel een hit. In 1983 werd Twix ook in Europa geïntroduceerd, met groot succes.

Twix is niet alleen populair vanwege de smaak, maar ook vanwege de marketing. De commercials van Twix zijn altijd creatief en humoristisch. Ze spelen vaak in op het idee van keuzes maken, zoals in de bekende slogan “Two for me, none for you”. Het idee is dat je met Twix altijd de juiste keuze maakt.

Lees ook:   Hans Langsdorff en de ondergang van de “Graf Spee”

FAQs

1. Waarom veranderde Mars de naam van Raider in Twix?
Mars besloot om de naam Raider te veranderen in Twix om het merk een frisse start te geven en het te laten groeien.

2. Wanneer werd Twix gelanceerd in Europa?
Twix werd in 1983 geïntroduceerd in Europa.

3. Wat betekent de naam Twix?
De naam Twix is afgeleid van het Engelse woord “twin”, wat tweeling betekent.

4. Waarom zijn de commercials van Twix zo populair?
De commercials van Twix zijn creatief en humoristisch en spelen in op het idee van keuzes maken, wat veel mensen aanspreekt.

5. Wat maakt Twix zo lekker?
Twix is een heerlijke combinatie van karamel, chocolade en koekjes.

Conclusie

Twix is een van de meest populaire chocoladerepen ter wereld. Maar het begon allemaal met de Raider, die in de jaren 70 en 80 een van de meest populaire snacks in Europa was. In de jaren 90 besloot Mars om de naam Raider te veranderen in Twix, wat een succesvolle zet bleek te zijn. Twix is niet alleen lekker, maar ook populair vanwege de creatieve en humoristische marketing. Het is een snack die mensen blijft aanspreken, omdat het een heerlijke combinatie is van karamel, chocolade en koekjes.