Sandra Roelofs (1968) – Voormalige First-Lady van Georgië

Sandra Roelofs (1968) – Voormalige First-Lady van Georgië

Wanneer we het hebben over de voormalige first-lady van Georgië, dan hebben we het over Sandra Roelofs. Sandra Roelofs is getrouwd met de voormalige president van Georgië, Mikheil Saakashvili. Ze is van oorsprong Nederlandse en heeft de Georgische nationaliteit verkregen toen haar man in 2004 president werd. Sandra Roelofs is een bijzondere vrouw met een boeiende achtergrond. In deze long form article zullen we dieper ingaan op het leven van Sandra Roelofs en wat haar zo bijzonder maakt.

Wie is Sandra Roelofs?

Sandra Roelofs is geboren in Terneuzen op 23 december 1968. Ze groeide op in een middenklasse gezin en studeerde verpleegkunde aan de Hanzehogeschool Groningen. Na haar studie verhuisde ze naar het buitenland en werkte ze onder andere als verpleegkundige in Frankrijk en België.

In 1993 ontmoette ze Mikheil Saakashvili, die op dat moment nog niet bekend was als politicus. Ze trouwden in 1996 en kregen samen twee kinderen. In 2004 werd Saakashvili verkozen tot president van Georgië en werd Sandra Roelofs de first-lady van Georgië.

De rol van Sandra Roelofs als first-lady van Georgië

Als first-lady van Georgië speelde Sandra Roelofs een belangrijke rol in het ondersteunen van haar man tijdens zijn presidentschap. Ze richtte zich voornamelijk op sociale kwesties en zette zich in voor de rechten van vrouwen en kinderen. Zo richtte ze in 2004 de stichting “Het Huis van de Toekomst” op, een centrum voor kinderen met een handicap.

Daarnaast was ze ook betrokken bij de politieke kant van het presidentschap van haar man. Zo hield ze zich bezig met het organiseren van staatsbezoeken en het ontvangen van buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders.

Lees ook:   Brits potje ‘Kerst-voetbal’ tijdens de Eerste Wereldoorlog

Sandra Roelofs als voorvechter van vrouwenrechten

Sandra Roelofs heeft zich altijd ingezet voor de rechten van vrouwen en kinderen. Zo richtte ze in 2004 de stichting “Het Huis van de Toekomst” op, een centrum voor kinderen met een handicap. Daarnaast zette ze zich in voor de bestrijding van huiselijk geweld en was ze betrokken bij de oprichting van een opvanghuis voor slachtoffers van huiselijk geweld.

Ook richtte ze in 2006 de stichting “SOS Kinderdorpen Georgië” op, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van kinderen zonder ouders. Haar inzet voor vrouwenrechten is niet onopgemerkt gebleven en ze heeft verschillende prijzen gewonnen voor haar werk op dit gebied.

Sandra Roelofs en haar carrière na het presidentschap van haar man

Na het presidentschap van haar man, verhuisde het gezin Saakashvili naar Nederland. Sandra Roelofs besloot zich te richten op haar eigen carrière en startte een opleiding tot modeontwerpster. In 2016 richtte ze haar eigen kledinglijn op, genaamd “Sandra Roelofs Couture”.

Daarnaast is ze ook politiek actief geworden in Nederland. In 2017 stond ze op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hoewel ze geen zetel heeft weten te bemachtigen, blijft ze zich inzetten voor de politiek en maatschappelijke kwesties die haar aan het hart gaan.

Conclusie

Sandra Roelofs is een bijzondere vrouw met een indrukwekkend verhaal. Als first-lady van Georgië heeft ze zich ingezet voor de rechten van vrouwen en kinderen en heeft ze verschillende projecten opgezet om deze doelen te bereiken. Na het presidentschap van haar man is ze haar eigen carrière gestart en blijft ze zich inzetten voor politieke en maatschappelijke kwesties die haar aan het hart gaan.

Lees ook:   Robert Doisneau (1912-1994) – Franse straatfotograaf

FAQs

1. Wat was de rol van Sandra Roelofs als first-lady van Georgië?

Sandra Roelofs richtte zich voornamelijk op sociale kwesties en zette zich in voor de rechten van vrouwen en kinderen. Daarnaast was ze ook betrokken bij de politieke kant van het presidentschap van haar man.

2. Wat heeft Sandra Roelofs gedaan voor vrouwenrechten?

Sandra Roelofs heeft zich altijd ingezet voor de rechten van vrouwen en kinderen. Zo richtte ze in 2004 de stichting “Het Huis van de Toekomst” op, een centrum voor kinderen met een handicap. Daarnaast zette ze zich in voor de bestrijding van huiselijk geweld en was ze betrokken bij de oprichting van een opvanghuis voor slachtoffers van huiselijk geweld.

3. Wat doet Sandra Roelofs nu?

Na het presidentschap van haar man, verhuisde het gezin Saakashvili naar Nederland. Sandra Roelofs besloot zich te richten op haar eigen carrière en startte een opleiding tot modeontwerpster. In 2016 richtte ze haar eigen kledinglijn op, genaamd “Sandra Roelofs Couture”. Daarnaast is ze ook politiek actief geworden in Nederland.

4. Waar is Sandra Roelofs geboren?

Sandra Roelofs is geboren in Terneuzen, Nederland.

5. Wat heeft Sandra Roelofs bereikt?

Sandra Roelofs heeft verschillende projecten opgezet om de rechten van vrouwen en kinderen te verbeteren. Zo heeft ze onder andere de stichting “Het Huis van de Toekomst” en “SOS Kinderdorpen Georgië” opgericht. Voor haar inzet op dit gebied heeft ze verschillende prijzen gewonnen.