Robin Gibb (1949-2012) – Bee Gees-zanger

Robin Gibb (1949-2012) – Bee Gees-zanger

Robin Gibb was een Engelse zanger, songwriter en muzikant die het meest bekend stond als een van de leden van de Bee Gees. Hij werd geboren op 22 december 1949 in Douglas, Isle of Man en overleed op 20 mei 2012 in Londen, Engeland. In dit artikel zullen we zijn leven en carrière bespreken, evenals zijn invloed op de muziekwereld.

Jeugd en Vroege Carrière

Robin Gibb werd geboren als tweeling met Maurice Gibb, en ze werden opgevoed in Manchester, Engeland. Hun ouders waren muzikanten en Robin en Maurice bleken al snel veel talent te hebben voor muziek. In 1958 verhuisde het gezin naar Australië, waar de broers samen met hun oudere broer Barry een band vormden genaamd de Bee Gees.

De Bee Gees brachten in 1963 hun eerste single uit, “The Battle of the Blue and the Grey”, maar het duurde nog een paar jaar voordat ze internationaal bekend werden. In 1967 brachten ze hun eerste album uit, “Bee Gees’ 1st”, met hits als “To Love Somebody” en “New York Mining Disaster 1941”.

De Jaren 70 en 80

De Bee Gees werden vooral bekend in de jaren 70, toen ze een aantal hits scoorden met nummers als “Stayin’ Alive”, “How Deep Is Your Love” en “Night Fever”. Ze droegen in grote mate bij aan de disco-golf die in die tijd de wereld veroverde. In de jaren 80 gingen ze verder met albums als “Spirits Having Flown” en “E.S.P.”.

Robin Gibb had ook een solocarrière, waarbij hij in 1983 zijn eerste soloalbum uitbracht, “Robin Gibb”. Het album had hits als “Another Lonely Night in New York” en “Juliet”. In 1988 bracht hij zijn tweede soloalbum uit, “How Old Are You?”, waarop hij teruggreep naar de disco-invloeden uit de jaren 70.

Lees ook:   Big Ben (Londen) - De beroemdste klok ter wereld

Later Leven en Overlijden

In de jaren 90 bleef Robin Gibb muziek maken, zowel als soloartiest als met de Bee Gees. In 1997 werden de Bee Gees opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. In 2011 kreeg Robin Gibb te maken met gezondheidsproblemen en werd er bij hem darmkanker geconstateerd. In april 2012 werd hij opgenomen in het ziekenhuis vanwege een ontsteking aan de darmen. Hij overleed op 20 mei 2012 op 62-jarige leeftijd.

Conclusie

Robin Gibb was een talentvolle muzikant en songwriter die samen met zijn broers veel heeft bijgedragen aan de muziekwereld. Zijn invloed op de disco-muziek en de popmuziek in het algemeen is nog steeds voelbaar. Hoewel hij helaas niet meer onder ons is, zal zijn muziek altijd voortleven.

FAQs

1. Welke hits heeft Robin Gibb geschreven?

Robin Gibb heeft onder andere hits geschreven als “Stayin’ Alive”, “How Deep Is Your Love” en “Night Fever”.

2. Was Robin Gibb ook actief als soloartiest?

Ja, Robin Gibb heeft verschillende soloalbums uitgebracht en had ook hits als soloartiest.

3. Wat was de invloed van de Bee Gees op de muziekwereld?

De Bee Gees hebben een grote invloed gehad op de disco-muziek en de popmuziek in het algemeen. Hun harmonieuze zangstijl en dansbare beats hebben veel andere artiesten geïnspireerd.

4. Wanneer werden de Bee Gees opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame?

De Bee Gees werden in 1997 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

5. Wat was de oorzaak van het overlijden van Robin Gibb?

Robin Gibb overleed in 2012 aan de gevolgen van darmkanker.