Oogmake-up Cleopatra werkte helend

Oogmake-up Cleopatra werkte helend

De oude Egyptenaren waren meesters in het creëren van prachtige oogmake-up looks. Een van de meest iconische en bekende stijlen was die van Cleopatra. Haar kenmerkende winged eyeliner en donkere oogschaduw hebben de tand des tijds doorstaan en zijn nog steeds populair in de moderne make-upwereld. Maar wist je dat de oogmake-up van Cleopatra niet alleen esthetisch mooi was, maar ook helende eigenschappen had?

De geschiedenis van Cleopatra’s oogmake-up

Cleopatra, de laatste farao van Egypte, was een visionair op het gebied van schoonheid en make-up. Ze gebruikte een complexe mix van ingrediënten om haar oogmake-up te creëren, waaronder malachiet, een mineraal dat groen van kleur is. Deze groene kleur was niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar had ook genezende eigenschappen.

Helende eigenschappen van malachiet

Malachiet staat bekend om zijn helende eigenschappen. Het mineraal werd gebruikt om ooginfecties te behandelen en oogirritaties te verminderen. Cleopatra en de oude Egyptenaren geloofden dat de malachiet in hun oogmake-up ook hielp bij het verbeteren van het gezichtsvermogen en het beschermen van de ogen tegen schadelijke straling van de zon.

Wetenschappelijke ondersteuning

Hoewel de helende eigenschappen van malachiet in de oude tijd voornamelijk gebaseerd waren op geloof en traditie, is er ook wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat malachiet daadwerkelijk positieve effecten kan hebben op de ogen. Studies hebben aangetoond dat malachiet een antibacteriële werking heeft en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen.

De moderne interpretatie

Hoewel veel moderne oogmake-up producten geen malachiet meer bevatten, hebben ze nog steeds de charme en stijl van Cleopatra’s look. Winged eyeliner en donkere oogschaduw zijn nog steeds populair en worden vaak geassocieerd met elegantie en glamour.

Lees ook:   Gavrilo Princip en het begin van de Eerste Wereldoorlog

De voordelen van winged eyeliner

Winged eyeliner kan de vorm van de ogen accentueren en zorgen voor een verleidelijke blik. Het kan ook helpen om kleine ogen groter te laten lijken en de ogen een liftend effect te geven. Bovendien kan het dragen van winged eyeliner het zelfvertrouwen vergroten en een gevoel van empowerment geven.

De veelzijdigheid van donkere oogschaduw

Donkere oogschaduw kan op verschillende manieren worden gebruikt om verschillende looks te creëren. Het kan worden aangebracht in de crease van het ooglid voor een diepere en meer gedefinieerde oogopslag, of over het hele ooglid voor een dramatische smokey eye look. Donkere oogschaduw kan ook worden gebruikt om de ogen te laten spreken en de kleur van de iris te versterken.

Conclusie

De oogmake-up van Cleopatra had niet alleen een esthetische functie, maar had ook helende eigenschappen. Hoewel de gebruikte ingrediënten zoals malachiet niet meer in moderne oogmake-up producten worden gebruikt, is de stijl en inspiratie van Cleopatra nog steeds zichtbaar in de make-upwereld. Winged eyeliner en donkere oogschaduw zijn tijdloze looks die de schoonheid en elegantie van de Egyptische koningin kunnen repliceren.

Veelgestelde vragen

1. Hoe lang duurde het om Cleopatra’s oogmake-up aan te brengen?

Het aanbrengen van Cleopatra’s oogmake-up was een tijdrovend proces dat vaak enkele uren in beslag nam. Het vereiste precisie en vakmanschap om de perfecte winged eyeliner te creëren en de donkere oogschaduw gelijkmatig aan te brengen.

2. Welke andere ingrediënten werden gebruikt in de oogmake-up van Cleopatra?

Naast malachiet werden er ook andere ingrediënten gebruikt in de oogmake-up van Cleopatra, zoals kohl, dat werd gebruikt om de wimpers donkerder te maken, en henna, dat werd gebruikt om de wenkbrauwen vorm te geven.

Lees ook:   Stephen Perry – Uitvinder van het elastiekje

3. Kan ik de look van Cleopatra repliceren met moderne make-up producten?

Ja, je kunt de look van Cleopatra repliceren met moderne make-up producten. Er zijn veel tutorials en tips beschikbaar die laten zien hoe je winged eyeliner en donkere oogschaduw kunt aanbrengen om de look van de Egyptische koningin na te bootsen.

4. Heeft de oogmake-up van Cleopatra invloed gehad op de make-uptrends van vandaag?

Ja, de oogmake-up van Cleopatra heeft zeker invloed gehad op de make-uptrends van vandaag. Winged eyeliner is een tijdloze look geworden die nog steeds populair is, en donkere oogschaduw wordt vaak gebruikt om dramatische en verleidelijke looks te creëren.

5. Zijn er nog andere Egyptische make-upstijlen die populair zijn?

Ja, naast de oogmake-up van Cleopatra zijn er ook andere Egyptische make-upstijlen die populair zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Nefertiti-look, met zware zwarte eyeliner en heldere kleuren op de oogleden.