Omar Sharif (1932-2015) – Egyptisch filmacteur

Omar Sharif (1932-2015) – Egyptische filmacteur

Omar Sharif was een Egyptische acteur die wereldwijd bekend werd door zijn rollen in films als “Lawrence of Arabia” en “Doctor Zhivago”. Hij werd geboren op 10 april 1932 in Alexandrië, Egypte, als Michel Dimitri Chalhoub. Hij veranderde zijn naam later in Omar Sharif om zijn carrière in de filmindustrie te beginnen.

Sharif begon zijn acteercarrière in Egypte en maakte zijn filmdebuut in 1954 in de Egyptische film “Shaytan Al-Sahra”. Zijn doorbraak kwam in 1962 toen hij de rol van Sherif Ali speelde in de epische film “Lawrence of Arabia”. Zijn optreden leverde hem een Oscar-nominatie op voor beste mannelijke bijrol.

In 1965 speelde Sharif de hoofdrol in “Doctor Zhivago”, een film die wordt beschouwd als een van de grootste romantische drama’s aller tijden. Hij speelde ook in andere bekende films, waaronder “Funny Girl”, “The Night of the Generals” en “Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran”.

Sharif was niet alleen een getalenteerde acteur, maar ook een professionele bridger. Hij was een van ’s werelds beste bridgers en schreef verschillende boeken over het onderwerp. Hij was ook een fervent paardenliefhebber en een succesvolle paardenfokker.

Helaas overleed Omar Sharif op 10 juli 2015 op 83-jarige leeftijd aan een hartaanval.

FAQs

1. Wat was de echte naam van Omar Sharif?
Omar Sharif werd geboren als Michel Dimitri Chalhoub.

2. In welke films speelde Omar Sharif?
Omar Sharif speelde in verschillende films, waaronder “Lawrence of Arabia”, “Doctor Zhivago”, “Funny Girl”, “The Night of the Generals” en “Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran”.

Lees ook:   Geschiedenis van de Martinitoren in Groningen

3. Waar staat Omar Sharif om bekend?
Omar Sharif staat bekend om zijn rollen in films als “Lawrence of Arabia” en “Doctor Zhivago”, evenals zijn vaardigheden als bridger en zijn liefde voor paarden.

4. Hoe oud was Omar Sharif toen hij overleed?
Omar Sharif overleed op 83-jarige leeftijd.

5. Waaraan is Omar Sharif overleden?
Omar Sharif overleed aan een hartaanval.

In conclusie was Omar Sharif een getalenteerde acteur die wereldwijd bekend werd door zijn optredens in films als “Lawrence of Arabia” en “Doctor Zhivago”. Hij was ook een professionele bridger en een succesvolle paardenfokker. Helaas overleed hij op 83-jarige leeftijd aan een hartaanval. Zijn nalatenschap leeft voort in zijn onvergetelijke rollen op het grote scherm.