Nederlandse inzendingen bij het Eurovisiesongfestival

Nederlandse Inzendingen bij het Eurovisiesongfestival

Het Eurovisiesongfestival is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij landen van Europa tegen elkaar strijden met hun beste zangers en zangeressen. Het is een van de grootste muziekevenementen ter wereld en wordt elk jaar bekeken door miljoenen mensen. Nederland is een van de landen die regelmatig meedoet aan het Eurovisiesongfestival en heeft in de loop der jaren veel bijgedragen aan het evenement. In dit artikel gaan we dieper in op de Nederlandse inzendingen bij het Eurovisiesongfestival.

Geschiedenis van Nederlandse Inzendingen bij het Eurovisiesongfestival

Nederland heeft in totaal 61 keer meegedaan aan het Eurovisiesongfestival en heeft vier keer de wedstrijd gewonnen. De eerste keer dat Nederland de wedstrijd won, was in 1957 met het liedje “Net als toen” van Corry Brokken. In 1959 won Nederland opnieuw met het liedje “Een beetje” van Teddy Scholten. De derde overwinning kwam in 1969 met het liedje “De troubadour” van Lenny Kuhr. De laatste keer dat Nederland de wedstrijd won, was in 2019 met het liedje “Arcade” van Duncan Laurence.

Naast deze overwinningen heeft Nederland nog vele andere successen geboekt op het Eurovisiesongfestival. In 1975 werd Nederland tweede met het liedje “Ding-a-dong” van Teach-In. In 2014 eindigde Nederland als tweede met het liedje “Calm After the Storm” van The Common Linnets. Nederland heeft dus een rijke geschiedenis op het Eurovisiesongfestival.

Nederlandse Inzendingen in de Afgelopen Jaren

In de afgelopen jaren heeft Nederland veel succes gehad op het Eurovisiesongfestival. In 2013 werd Nederland vertegenwoordigd door Anouk met het liedje “Birds”. Dit liedje was een groot succes en eindigde op de negende plaats. In 2014 eindigde Nederland als tweede met het liedje “Calm After the Storm” van The Common Linnets. In 2019 won Nederland de wedstrijd met het liedje “Arcade” van Duncan Laurence.

Lees ook:   Antieke auteurs over de Feniciërs

In 2020 zou Nederland vertegenwoordigd worden door Jeangu Macrooy met het liedje “Grow”. Helaas werd het Eurovisiesongfestival vanwege de coronapandemie afgelast. In 2021 werd Nederland opnieuw vertegenwoordigd door Jeangu Macrooy met het liedje “Birth of a New Age”. Dit liedje eindigde op de 23e plaats.

Komende Nederlandse Inzendingen

Elk jaar is het weer spannend welke artiest Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. In 2022 zal Nederland vertegenwoordigd worden door Davina Michelle met het liedje “Sweet Water”. Davina Michelle is een bekende zangeres in Nederland en heeft al vele hits op haar naam staan. Het liedje “Sweet Water” is geschreven door onder andere Wulf, die eerder al succesvolle hits heeft geschreven.

FAQs

1. Wat is het Eurovisiesongfestival?
Het Eurovisiesongfestival is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij landen van Europa tegen elkaar strijden met hun beste zangers en zangeressen.

2. Hoe vaak heeft Nederland het Eurovisiesongfestival gewonnen?
Nederland heeft het Eurovisiesongfestival vier keer gewonnen.

3. Wie heeft Nederland vertegenwoordigd op het Eurovisiesongfestival in 2021?
Nederland werd in 2021 vertegenwoordigd door Jeangu Macrooy met het liedje “Birth of a New Age”.

4. Wie zal Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in 2022?
In 2022 zal Nederland vertegenwoordigd worden door Davina Michelle met het liedje “Sweet Water”.

5. Wat was de hoogste notering van Nederland op het Eurovisiesongfestival?
De hoogste notering van Nederland op het Eurovisiesongfestival was de overwinning in 2019 met het liedje “Arcade” van Duncan Laurence.

Conclusie

Nederland heeft een rijke geschiedenis op het Eurovisiesongfestival en heeft in de loop der jaren veel bijgedragen aan het evenement. Met vier overwinningen en vele andere successen heeft Nederland zich gevestigd als een belangrijke speler op het Eurovisiesongfestival. Elk jaar is het weer spannend welke artiest Nederland zal vertegenwoordigen en wat voor liedje er gekozen zal worden. We kijken dan ook uit naar de komende Nederlandse inzendingen en hopen op nog vele succesvolle jaren op het Eurovisiesongfestival.