Mooiste bruggen ter wereld

Mooiste bruggen ter wereld

Bruggen zijn niet alleen functionele bouwwerken, maar kunnen ook indrukwekkende kunstwerken zijn. Sommige bruggen zijn zo mooi dat ze zelfs toeristische attracties zijn geworden. In deze blog gaan we het hebben over de mooiste bruggen ter wereld. We hebben een lijst samengesteld van 15 bruggen die je gezien moet hebben. Van Azië tot Europa en van Amerika tot Afrika, deze bruggen zijn stuk voor stuk uniek en adembenemend.

1. Golden Gate Bridge – San Francisco, Verenigde Staten

De Golden Gate Bridge is misschien wel de meest iconische brug ter wereld. Deze hangbrug verbindt San Francisco met Marin County en is bijna 3 kilometer lang. De Golden Gate Bridge is niet alleen een belangrijke verkeersader, maar is ook een belangrijke toeristische attractie. Jaarlijks bezoeken meer dan 10 miljoen mensen deze brug.

2. Ponte Vecchio – Florence, Italië

De Ponte Vecchio is een middeleeuwse brug over de rivier de Arno in Florence. Deze brug is uniek omdat er huizen en winkels op de brug zijn gebouwd. Vroeger waren dit voornamelijk slagers, maar tegenwoordig zijn het vooral juweliers en souvenirwinkels. De Ponte Vecchio is een populaire toeristische attractie en wordt gezien als een van de meest romantische plekjes in Florence.

3. Tower Bridge – Londen, Verenigd Koninkrijk

De Tower Bridge is een bekende brug in Londen die de rivier de Theems overspant. Deze brug bestaat uit twee torens die verbonden zijn door een loopbrug. De Tower Bridge is een belangrijke verkeersader, maar is ook een belangrijke toeristische attractie. Je kunt de brug beklimmen en genieten van het uitzicht over Londen.

4. Pont du Gard – Nîmes, Frankrijk

De Pont du Gard is een Romeins aquaduct in het zuiden van Frankrijk. Dit aquaduct werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus en diende om water naar de stad Nîmes te brengen. De Pont du Gard is een indrukwekkend staaltje Romeinse techniek en is een belangrijke toeristische attractie in Frankrijk.

Lees ook:   Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO)

5. Akashi-Kaikyo Bridge – Kobe, Japan

De Akashi-Kaikyo Bridge is de langste hangbrug ter wereld. Deze brug verbindt Kobe met het eiland Awaji en is bijna 4 kilometer lang. De Akashi-Kaikyo Bridge is een belangrijke verkeersader en ook een belangrijke toeristische attractie in Japan.

6. Millau Viaduct – Millau, Frankrijk

De Millau Viaduct is een indrukwekkende brug in het zuiden van Frankrijk. Deze brug is meer dan 2,5 kilometer lang en verbindt de A75 met de A71. De Millau Viaduct is een belangrijke verkeersader en wordt gezien als een technisch hoogstandje.

7. Sydney Harbour Bridge – Sydney, Australië

De Sydney Harbour Bridge is een bekende brug in Australië die de haven van Sydney overspant. Deze brug is bijna 1,5 kilometer lang en is een belangrijke verkeersader. Je kunt de brug beklimmen en genieten van het uitzicht over Sydney.

8. Charles Bridge – Praag, Tsjechië

De Charles Bridge is een middeleeuwse brug over de rivier de Moldau in Praag. Deze brug is bijna 520 meter lang en verbindt de oude stad met de Joodse wijk. De Charles Bridge is een belangrijke toeristische attractie en wordt gezien als een van de mooiste plekken in Praag.

9. Rialtobrug – Venetië, Italië

De Rialtobrug is een bekende brug over het Canal Grande in Venetië. Deze brug is bijna 50 meter lang en verbindt de wijken San Marco en San Polo. De Rialtobrug is een belangrijke toeristische attractie en wordt gezien als een van de mooiste plekken in Venetië.

10. Hangzhou Bay Bridge – Hangzhou, China

De Hangzhou Bay Bridge is een indrukwekkende brug in China die de Hangzhou-baai overspant. Deze brug is meer dan 35 kilometer lang en is de op twee na langste brug ter wereld. De Hangzhou Bay Bridge is een belangrijke verkeersader en heeft de economie in de regio gestimuleerd.

Lees ook:   Dorestad - Een eeuwenoud handelscentrum

11. Ponte 25 de Abril – Lissabon, Portugal

De Ponte 25 de Abril is een bekende brug over de rivier de Taag in Lissabon. Deze brug is bijna 3 kilometer lang en is vernoemd naar de dag van de Anjerrevolutie in 1974. De Ponte 25 de Abril is een belangrijke verkeersader en is ook een belangrijke toeristische attractie.

12. Tsing Ma Bridge – Hong Kong, China

De Tsing Ma Bridge is een indrukwekkende hangbrug in Hong Kong. Deze brug verbindt Hong Kong met Lantau Island en is bijna 2,2 kilometer lang. De Tsing Ma Bridge is een belangrijke verkeersader en is ook een belangrijke toeristische attractie.

13. Bosphorus Bridge – Istanboel, Turkije

De Bosphorus Bridge is een bekende brug over de Bosporus in Istanboel. Deze brug is bijna 1,5 kilometer lang en verbindt Europa met Azië. De Bosphorus Bridge is een belangrijke verkeersader en is ook een belangrijke toeristische attractie.

14. Brooklyn Bridge – New York, Verenigde Staten

De Brooklyn Bridge is een bekende brug in New York die de East River overspant. Deze hangbrug is bijna 2 kilometer lang en is een belangrijke verkeersader. De Brooklyn Bridge is ook een belangrijke toeristische attractie en wordt gezien als een van de mooiste plekken in New York.

15. Chesapeake Bay Bridge – Maryland, Verenigde Staten

De Chesapeake Bay Bridge is een indrukwekkende brug in Maryland die de Chesapeake Bay overspant. Deze brug is meer dan 6,5 kilometer lang en is een belangrijke verkeersader. De Chesapeake Bay Bridge is ook een belangrijke toeristische attractie en biedt een prachtig uitzicht over de baai.

Lees ook:   Het Delft van Johannes Vermeer

FAQ’s

1. Welke brug is het langst?

De langste brug ter wereld is de Danyang-Kunshan Grand Bridge in China. Deze brug is meer dan 102 kilometer lang.

2. Welke brug is het duurst om te bouwen?

De meest kostbare brug ter wereld is de Russky Bridge in Rusland. Deze brug kostte meer dan 1 miljard dollar om te bouwen.

3. Welke brug is het oudst?

De oudste brug ter wereld is de Ponte Pietra in Verona, Italië. Deze brug werd gebouwd in de eerste eeuw voor Christus.

4. Welke brug heeft de meeste bogen?

De brug met de meeste bogen is de Ponte Vecchio in Florence, Italië. Deze brug heeft 3 bogen.

5. Welke brug heeft de hoogste torens?

De brug met de hoogste torens is de Millau Viaduct in Frankrijk. De hoogste toren van deze brug is 343 meter hoog.

Conclusie

Bruggen zijn niet alleen functionele bouwwerken, maar kunnen ook indrukwekkende kunstwerken zijn. Van de iconische Golden Gate Bridge in San Francisco tot de middeleeuwse Ponte Vecchio in Florence en de technische hoogstandjes zoals de Millau Viaduct in Frankrijk, deze bruggen zijn stuk voor stuk uniek en adembenemend. Je hoeft geen ingenieur te zijn om te zien dat deze bruggen niet alleen belangrijke verkeersaders zijn, maar ook belangrijke toeristische attracties zijn geworden.