marco polo

Marco Polo: Een Historische Ontdekkingsreiziger

Onze wereld zit vol met avonturiers en ontdekkingsreizigers, en Marco Polo was één van de grootste in de geschiedenis. Hij is bekend geworden vanwege zijn reizen van Venetië naar Azië, die hem over de legendarische Zijderoute brachten. In dit artikel gaan we in op de fascinerende levensloop van Marco Polo en zijn reizen, en we zullen ontdekken wat hem zo’n belangrijke historische figuur maakte.

De Vroege Levensjaren van Marco Polo

Marco Polo werd geboren in 1254 in Venetië, Italië. Zijn vader, Niccolò Polo, was een koopman die handelde in kostbare stoffen en edelstenen. Niccolò en zijn broer Maffeo hadden al eerder gereisd naar Azië en daar contacten gelegd met handelaren. In 1260 keerden ze terug naar Venetië en besloten om Marco mee te nemen op hun volgende reis.

De Reizen van Marco Polo

In 1271 vertrokken Niccolò, Maffeo en Marco op een reis die hen door Perzië bracht. Van daaruit reisden ze verder naar China. Onderweg werden ze geconfronteerd met allerlei gevaren, zoals bandieten, ziektes en onvoorspelbare weersomstandigheden. Uiteindelijk bereikten ze de stad Khanbaliq, het huidige Beijing.

Marco Polo verbleef 17 jaar in China en werd een vertrouweling van de Mongoolse keizer, Kublai Khan. Hij kreeg belangrijke functies binnen de Mongoolse regering en reisde door het hele land om handelsmissies te leiden. Hij ontmoette verschillende volkeren, leerde de taal en verwierf een schat aan kennis over de Aziatische cultuur. Hij keerde terug naar Venetië in 1295, met een schat aan verhalen over zijn reiservaringen.

Het Boek van Marco Polo

Lees ook:   Omar Sharif (1932-2015) – Egyptisch filmacteur

In 1298, terwijl hij gevangen zat in de oorlog tussen Venetië en Genua, dicteerde Marco Polo zijn reisverhalen aan een medegevangene, Rustichello van Pisa. Het resultaat was het beroemde boek “Il Milione”, ook wel bekend als “The Travels of Marco Polo”. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1300 en vertelt over Polo’s reizen door Azië, zijn ontmoetingen met verschillende volkeren en zijn avonturen op de Zijderoute.

Het boek werd al snel een bestseller in Europa en inspireerde andere ontdekkingsreizigers, zoals Christopher Columbus en Ferdinand Magellan. Het was het eerste boek dat Europeanen een kijkje gaf in de Aziatische cultuur en de rijkdommen die daar te vinden waren.

FAQs

1. Waarom is Marco Polo zo belangrijk?
Marco Polo was één van de eerste Europeanen die Azië bezocht en daar verbleef voor een langere tijd. Zijn reisverhalen hebben de Europese kijk op de wereld veranderd en hebben nieuwe handelsroutes geopend.

2. Hoeveel landen bezocht Marco Polo tijdens zijn reizen?
Marco Polo reisde door Perzië, China, Tibet, Mongolië en andere gebieden in Azië.

3. Wat was de Zijderoute?
De Zijderoute was een netwerk van handelsroutes die Azië verbonden met Europa en Afrika. Het werd zo genoemd vanwege de handel in zijde, die een belangrijk exportproduct was van China.

4. Hoeveel jaar verbleef Marco Polo in China?
Marco Polo verbleef 17 jaar in China.

5. Wat was het resultaat van het boek van Marco Polo?
Het boek van Marco Polo gaf Europeanen voor het eerst een blik op de Aziatische cultuur en de rijkdommen die daar te vinden waren. Het inspireerde andere ontdekkingsreizigers en leidde tot nieuwe handelsroutes.

Lees ook:   Meme-generator maakt middeleeuwen ‘sexy’ | Historiek

Conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar het leven en de reizen van Marco Polo, een van de grootste ontdekkingsreizigers in de geschiedenis. Zijn avontuurlijke reis over de Zijderoute bracht hem naar China, waar hij verbleef voor 17 jaar en veel kennis opdeed over de Aziatische cultuur. Zijn boek “The Travels of Marco Polo” veranderde de Europese kijk op de wereld en inspireerde andere ontdekkingsreizigers. Marco Polo was een belangrijke historische figuur die ons nog steeds fascineert.