Korte geschiedenis van WhatsApp

Korte geschiedenis van WhatsApp

WhatsApp is een van de meest populaire berichten-apps ter wereld. Het werd gelanceerd in 2009 en heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt. Het is nu eigendom van Facebook en heeft meer dan 2 miljard gebruikers wereldwijd. In deze lange vormartikel zullen we de geschiedenis van WhatsApp onderzoeken en hoe het een van de meest gebruikte apps ter wereld werd.

De oprichting van WhatsApp

WhatsApp werd opgericht door Jan Koum en Brian Acton. Beiden werkten bij Yahoo en werden vrienden tijdens hun dienst bij het bedrijf. In 2007 kregen ze het idee om een ​​app te maken waarmee mensen op een eenvoudige manier berichten konden versturen. Dit idee kwam voort uit hun frustratie over het feit dat ze geen gemakkelijke manier hadden om in contact te blijven met vrienden en familie in het buitenland.

De eerste lancering

De eerste versie van WhatsApp werd gelanceerd in 2009 voor de iPhone. Het was een eenvoudige app waarmee gebruikers berichten konden versturen zonder kosten voor sms-berichten. Het was meteen een hit en werd snel een van de meest gedownloade apps in de App Store.

Groei en uitbreiding

Na de lancering van de iPhone-app begon WhatsApp snel te groeien. Het werd gelanceerd voor Android in 2010 en voor andere platforms zoals Blackberry en Windows Phone in 2011. Het aantal gebruikers groeide snel en in 2014 had de app meer dan 400 miljoen actieve gebruikers.

Overname door Facebook

In 2014 werd WhatsApp overgenomen door Facebook voor een bedrag van 19 miljard dollar. Dit was een van de grootste overnames in de tech-geschiedenis. De overname zorgde voor gemengde reacties onder gebruikers. Veel mensen waren bezorgd over de privacy van hun gegevens na de overname.

Lees ook:   Ridderzaal in Den Haag | Historiek

Nieuwe functies

Na de overname door Facebook werden er veel nieuwe functies toegevoegd aan WhatsApp. Dit omvatte functies zoals spraak- en videogesprekken, end-to-end-encryptie en de mogelijkheid om bestanden te delen. Deze nieuwe functies zorgden ervoor dat nog meer mensen de app begonnen te gebruiken.

WhatsApp vandaag

Vandaag de dag is WhatsApp een van de meest gebruikte apps ter wereld. Het wordt gebruikt door mensen over de hele wereld om berichten te versturen, te bellen en bestanden te delen. Het heeft ook veel nieuwe functies toegevoegd, zoals WhatsApp Business en WhatsApp Pay.

Toekomst van WhatsApp

De toekomst van WhatsApp ziet er veelbelovend uit. Het bedrijf blijft nieuwe functies toevoegen en heeft onlangs aangekondigd dat het van plan is om advertenties toe te voegen aan de app. Dit zal een nieuwe inkomstenstroom creëren voor het bedrijf en zal de app gratis blijven voor gebruikers.

Conclusie

WhatsApp begon als een eenvoudige app waarmee mensen berichten konden versturen zonder kosten voor sms-berichten. Het groeide snel en werd een van de meest gebruikte apps ter wereld. Na de overname door Facebook werden er veel nieuwe functies toegevoegd en de toekomst ziet er veelbelovend uit voor de app.

FAQs

Hoeveel gebruikers heeft WhatsApp?

WhatsApp heeft meer dan 2 miljard gebruikers wereldwijd.

Wie heeft WhatsApp opgericht?

WhatsApp werd opgericht door Jan Koum en Brian Acton.

Wanneer werd WhatsApp gelanceerd?

WhatsApp werd gelanceerd in 2009.

Welke nieuwe functies werden toegevoegd na de overname door Facebook?

Er werden veel nieuwe functies toegevoegd, zoals spraak- en videogesprekken, end-to-end-encryptie en de mogelijkheid om bestanden te delen.

Lees ook:   deltawerken

Wat is de toekomst van WhatsApp?

De toekomst van WhatsApp ziet er veelbelovend uit, met nieuwe functies zoals WhatsApp Business en WhatsApp Pay.