Kasteel Drakensteyn, landhuis van prinses Beatrix

Kasteel Drakensteyn, landhuis van prinses Beatrix

Als je denkt aan prinsessen, denk je vaak aan kastelen. En dat geldt ook voor de Nederlandse koninklijke familie. Een van de kastelen waar de Oranjes graag verblijven, is Kasteel Drakensteyn. Dit is het landhuis van prinses Beatrix. Het kasteel is gelegen in de gemeente Baarn in de provincie Utrecht. In dit artikel lees je alles over het kasteel en wat het zo bijzonder maakt.

Geschiedenis van Kasteel Drakensteyn

Kasteel Drakensteyn is gebouwd in 1640. Het kasteel werd destijds bewoond door verschillende adellijke families. In 1959 kwam het kasteel in handen van prinses Beatrix, toen nog de kroonprinses. Zij gebruikte het kasteel als woonhuis totdat haar zoon, koning Willem-Alexander, de troon besteeg in 2013. Sindsdien woont prinses Beatrix weer in Kasteel Drakensteyn.

De architectuur van Kasteel Drakensteyn

Kasteel Drakensteyn is een klein kasteel, maar wel erg imposant. Het kasteel heeft een zeshoekige vorm en is omringd door een slotgracht. Het kasteel heeft een bijzondere uitstraling dankzij de rode luiken en het groene dak. Het interieur van het kasteel is nog steeds in de originele staat. Dit geeft het kasteel een unieke sfeer.

De tuinen van Kasteel Drakensteyn

Het kasteel ligt in een prachtige omgeving met veel groen. De tuinen van Kasteel Drakensteyn zijn dan ook zeker een bezoekje waard. De tuinen zijn ontworpen in een Engelse landschapsstijl. Dit houdt in dat er veel gebruik wordt gemaakt van kronkelende paden en glooiende grasvelden. In de tuinen vind je diverse bijzondere planten en bloemen, waaronder rododendrons en magnolia’s.

Lees ook:   Nineveh-tentoonstelling in Rijksmuseum van Oudheden

Bezoek Kasteel Drakensteyn

Kasteel Drakensteyn is niet open voor publiek. Dit komt omdat prinses Beatrix er zelf woont. Wel kun je vanaf de weg het kasteel zien liggen. Daarnaast zijn er diverse wandelroutes in de omgeving van Kasteel Drakensteyn. Deze routes leiden je langs het kasteel en door de prachtige omgeving.

FAQs

Hoeveel kamers heeft Kasteel Drakensteyn?

Kasteel Drakensteyn heeft zeven kamers.

Waarom is Kasteel Drakensteyn niet open voor publiek?

Kasteel Drakensteyn is niet open voor publiek omdat prinses Beatrix er zelf woont.

Is Kasteel Drakensteyn te bezichtigen vanaf de weg?

Ja, vanaf de weg kun je het kasteel zien liggen.

Zijn de tuinen van Kasteel Drakensteyn te bezoeken?

Nee, de tuinen van Kasteel Drakensteyn zijn niet open voor publiek.

Kan ik wandelen in de omgeving van Kasteel Drakensteyn?

Ja, er zijn diverse wandelroutes in de omgeving van Kasteel Drakensteyn.

Conclusie

Kasteel Drakensteyn is een bijzonder kasteel met een rijke geschiedenis. Het kasteel is imposant en heeft een unieke uitstraling dankzij de rode luiken en het groene dak. De tuinen van het kasteel zijn prachtig en zeker een bezoekje waard. Hoewel het kasteel niet open is voor publiek, kun je wel vanaf de weg het kasteel bewonderen en kun je wandelen in de mooie omgeving.