Hollywood en zijn ‘Hollywood Sign’ (sinds 1923)

Hollywood en zijn ‘Hollywood Sign’ (sinds 1923)

In de heuvels van Los Angeles staat een van de meest iconische symbolen van de filmindustrie: het Hollywood Sign. Het bord met zijn witte letters op een zwarte achtergrond is een van de meest herkenbare beelden ter wereld. Maar wat is de geschiedenis van dit beroemde teken en waarom is het zo belangrijk voor de stad Los Angeles en de filmindustrie?

Geschiedenis van het Hollywood Sign

Het Hollywood Sign werd oorspronkelijk gebouwd in 1923 als reclamebord voor een vastgoedontwikkeling in de heuvels van Hollywood. Het bord was toen nog niet het Hollywood Sign zoals we dat nu kennen, maar het had wel dezelfde letters. Destijds stond er echter “Hollywoodland” op het bord, omdat het een advertentie was voor een woonwijk met die naam.

Het bord was oorspronkelijk bedoeld om slechts anderhalf jaar te blijven staan, maar het werd al snel een symbolisch beeld voor de stad en de filmindustrie. In de jaren 40 werd het “land”-deel van het bord verwijderd en sindsdien staat er alleen nog “Hollywood”.

In de jaren 70 was het bord in slechte staat en werd er zelfs over gesproken om het te verwijderen. Maar een groep beroemdheden, waaronder Hugh Hefner en Alice Cooper, stelde geld beschikbaar voor een restauratie en het Hollywood Sign bleef behouden.

Het Hollywood Sign vandaag de dag

Tegenwoordig is het Hollywood Sign een belangrijke toeristische attractie in Los Angeles. Duizenden mensen reizen elk jaar naar de heuvels van Hollywood om het bord van dichtbij te bekijken en foto’s te maken. Er zijn zelfs wandelpaden die naar het bord leiden, hoewel deze paden niet officieel zijn en er gevaren aan verbonden zijn.

Lees ook:   Bijzondere verhalen uit barak 1B

Het Hollywood Sign speelt ook een belangrijke rol in de filmindustrie. Het is een symbool van de stad en de filmindustrie en wordt vaak gebruikt in films en televisieprogramma’s die zich in Los Angeles afspelen.

FAQs

1. Hoe groot is het Hollywood Sign?
Het Hollywood Sign is ongeveer 14 meter breed en 15 meter hoog.

2. Kun je het Hollywood Sign beklimmen?
Nee, het is niet toegestaan om het Hollywood Sign te beklimmen vanwege de veiligheidsrisico’s.

3. Wie heeft het Hollywood Sign gebouwd?
Het Hollywood Sign werd oorspronkelijk gebouwd door vastgoedontwikkelaar Harry Chandler als reclamebord voor zijn woonwijk Hollywoodland.

4. Waarom was het Hollywood Sign bijna verwijderd?
In de jaren 70 was het Hollywood Sign in slechte staat en werd er over gesproken om het te verwijderen. Maar een groep beroemdheden stelde geld beschikbaar voor een restauratie en het bord bleef behouden.

5. Wat is de beste plek om foto’s te maken van het Hollywood Sign?
Er zijn verschillende plekken in Los Angeles waar je een goed uitzicht hebt op het Hollywood Sign, waaronder Griffith Observatory en Lake Hollywood Park.

Conclusie

Het Hollywood Sign is een van de meest herkenbare symbolen van de filmindustrie en een belangrijke toeristische attractie in Los Angeles. Het bord heeft een rijke geschiedenis en is uitgegroeid tot een symbool van de stad en de filmindustrie. Hoewel het bord bijna verwijderd werd in de jaren 70, is het nu een van de meest geliefde bezienswaardigheden van Los Angeles en een belangrijk onderdeel van de popcultuur.