Historisch logo keert terug op Ajax-shirt

Historisch logo keert terug op Ajax-shirt

Ajax, de Amsterdamse voetbalclub, heeft aangekondigd dat het historische logo van de club terugkeert op het shirt voor het seizoen 2022/2023. Het nieuwe shirt is ontworpen ter ere van het 125-jarig bestaan van de club. Het historische logo is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de club en zal ongetwijfeld veel fans aanspreken.

In dit artikel bespreken we de geschiedenis van het Ajax-logo, de betekenis ervan en wat het betekent voor de toekomst van de club. We zullen ook de reacties van fans op het nieuws van het nieuwe shirt bespreken en enkele veelgestelde vragen beantwoorden over het historische logo en de club.

De geschiedenis van het Ajax-logo

Het Ajax-logo is een van de bekendste voetballogo’s ter wereld. Het eerste Ajax-logo werd in 1928 geïntroduceerd en bestond uit een simpel rondje met daarin de letters AFC (Amsterdamsche Football Club) en drie witte kruizen die symbool staan voor de stad Amsterdam.

In 1990 werd het huidige logo geïntroduceerd, ontworpen door de Nederlandse grafisch ontwerper Hans Brouwer. Het logo bestaat uit een sierlijke letter A met daarin een voetbal verwerkt. Naast de letter A staat het woord Ajax in witte letters op een rode achtergrond.

Het historische logo van Ajax is een variant van het eerste logo uit 1928. Het logo bevat de letters AFC en drie witte kruizen, maar heeft ook een afbeelding van een voetballer in een wit shirt en een rode broek die een bal aanneemt. Dit logo werd gebruikt tot 1990, toen het huidige logo werd geïntroduceerd.

Lees ook:   ruimtevaart onderzoek astronomie historie

De betekenis van het Ajax-logo

Het Ajax-logo heeft een diepere betekenis dan alleen maar een symbool voor de voetbalclub. Het staat voor de stad Amsterdam en haar geschiedenis. De drie witte kruizen komen van het stadswapen van Amsterdam en staan voor de drie belangrijke grachten van de stad: de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht.

De letter A staat voor Ajax, maar ook voor Amsterdam. Het is een eerbetoon aan de stad waar de club vandaan komt en waar het nog steeds gevestigd is. De voetbal in het logo staat voor de sportieve prestaties van de club en de passie van de fans.

Het historische logo van Ajax heeft een nog diepere betekenis. Het symboliseert de geschiedenis van de club en haar successen in het verleden. Het gebruik van het historische logo op het nieuwe shirt is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de club en haar fans.

Reacties van fans

Het nieuws van het historische logo dat terugkeert op het shirt heeft geleid tot veel enthousiasme onder de fans van Ajax. Veel fans vinden het een geweldige zet van de club om het historische logo te gebruiken ter ere van het 125-jarig bestaan van de club. Sommige fans denken zelfs dat het historische logo geluk zal brengen voor de club in het nieuwe seizoen.

Er zijn echter ook fans die kritiek hebben op de keuze van de club om het historische logo te gebruiken. Sommigen vinden het ouderwets en niet passen bij de moderne uitstraling van de club. Anderen vinden het onnodig om terug te grijpen op het verleden en denken dat de club zich moet richten op de toekomst.

Lees ook:   Griekse uitvinder geroosterd in eigen ‘Siciliaanse Stier’

Veelgestelde vragen

1. Waarom keert het historische logo terug op het shirt van Ajax?
Het historische logo keert terug op het shirt ter ere van het 125-jarig bestaan van de club.

2. Wat is de betekenis van het Ajax-logo?
Het Ajax-logo staat voor de stad Amsterdam en haar geschiedenis. De drie witte kruizen komen van het stadswapen van Amsterdam en staan voor de drie belangrijke grachten van de stad: de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht.

3. Wat is het verschil tussen het huidige logo en het historische logo van Ajax?
Het huidige logo van Ajax bestaat uit een sierlijke letter A met daarin een voetbal verwerkt. Naast de letter A staat het woord Ajax in witte letters op een rode achtergrond. Het historische logo bevat de letters AFC en drie witte kruizen, maar heeft ook een afbeelding van een voetballer in een wit shirt en een rode broek die een bal aanneemt.

4. Wanneer werd het huidige logo van Ajax geïntroduceerd?
Het huidige logo van Ajax werd geïntroduceerd in 1990.

5. Wat is de reactie van fans op het nieuws van het nieuwe shirt van Ajax?
De reacties van fans op het nieuws van het nieuwe shirt zijn over het algemeen positief. Veel fans zijn enthousiast over het gebruik van het historische logo ter ere van het 125-jarig bestaan van de club. Sommigen hebben echter kritiek op de keuze van de club om terug te grijpen op het verleden.