Hiram Bingham III, ontdekker van Machu Picchu

Hiram Bingham III, ontdekker van Machu Picchu

Hiram Bingham III, een Amerikaanse ontdekkingsreiziger en archeoloog, wordt vaak erkend als de ontdekker van Machu Picchu. Deze oude Inca-stad, hoog in de bergen van Peru, is een van ’s werelds meest iconische archeologische vindplaatsen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het leven van Hiram Bingham III, zijn ontdekking van Machu Picchu en de blijvende impact die hij heeft gehad op de wereld van de archeologie en het toerisme.

De vroege jaren van Hiram Bingham III

Hiram Bingham III werd geboren op 19 november 1875 in Honolulu, Hawaï. Hij was de zoon van missionarissen en bracht zijn vroege jeugd door op Hawaï. Deze vroege jaren in een andere cultuur zouden van invloed zijn op zijn latere carrière als ontdekkingsreiziger en archeoloog.

Na zijn studie aan de Yale University, waar hij zowel zijn bachelor- als masterdiploma behaalde, begon Bingham zijn academische carrière als docent geschiedenis en politieke wetenschappen aan de Universiteit van Hawaï. Het was tijdens zijn tijd in Hawaï dat zijn interesse in de Inca-beschaving en de pre-Columbiaanse geschiedenis van Latijns-Amerika begon te groeien.

De ontdekking van Machu Picchu

In 1911 leidde Hiram Bingham een expeditie naar Peru, op zoek naar de verloren stad Vilcabamba. Tijdens zijn zoektocht ontdekte hij echter per ongeluk Machu Picchu. De stad was verborgen onder de dichte vegetatie van het Peruaanse regenwoud en was grotendeels onbekend bij de buitenwereld.

Bingham was gefascineerd door de schoonheid en het mysterie van Machu Picchu en besloot om de stad verder te verkennen en te documenteren. Hij keerde later terug naar de Verenigde Staten met een schat aan artefacten en foto’s van de site, waardoor de wereld voor het eerst kennismaakte met deze oude Inca-stad.

Lees ook:   Archeologen vinden paleis Harald Blauwtand

De impact van Bingham’s ontdekking

De ontdekking van Machu Picchu door Hiram Bingham had een enorme impact op de wereld van de archeologie. Het zorgde voor een hernieuwde interesse in de Inca-beschaving en zette Peru op de kaart als een belangrijke archeologische bestemming. Machu Picchu werd al snel een populaire toeristische attractie en trekt tot op de dag van vandaag miljoenen bezoekers van over de hele wereld.

Bingham’s werk heeft ook geleid tot nieuwe inzichten in de Inca-beschaving en de pre-Columbiaanse geschiedenis van Peru. Zijn ontdekking heeft bijgedragen aan het vergroten van onze kennis van deze oude beschaving en heeft archeologen geholpen bij het bestuderen en begrijpen van de complexe samenleving van de Inca’s.

De erfenis van Hiram Bingham III

Hiram Bingham III wordt nog steeds gerespecteerd en bewonderd als een van de grootste ontdekkingsreizigers en archeologen van zijn tijd. Zijn ontdekking van Machu Picchu heeft de wereld verrijkt met nieuwe kennis en heeft de interesse in oude beschavingen aangewakkerd.

Zijn nalatenschap leeft voort in de voortdurende archeologische opgravingen en onderzoeken in Machu Picchu. Wetenschappers blijven de site bestuderen en nieuwe mysteries ontrafelen over het leven van de Inca’s. Bingham’s werk heeft de weg vrijgemaakt voor verdere ontdekkingen en heeft onze fascinatie voor de oude wereld versterkt.

Conclusie

Hiram Bingham III, de ontdekker van Machu Picchu, heeft een onschatbare bijdrage geleverd aan de wereld van de archeologie en het toerisme. Zijn ontdekking van deze verborgen Inca-stad heeft niet alleen geleid tot een beter begrip van de Inca-beschaving, maar heeft ook de schoonheid en het mysterie van Machu Picchu met de wereld gedeeld.

Lees ook:   Paus Alexander VI (1431-1503)

FAQs

1. Wat maakt Machu Picchu zo speciaal?

Machu Picchu is uniek vanwege de spectaculaire ligging op een steile berghelling en het feit dat het jarenlang verborgen was voor de buitenwereld. De site is goed bewaard gebleven en biedt bezoekers een glimp van het oude Inca-leven.

2. Hoe kan ik Machu Picchu bezoeken?

Om Machu Picchu te bezoeken, moet je een toegangskaart kopen en een treinrit of wandeltocht maken naar de site. Het wordt aanbevolen om vooraf te boeken, aangezien het aantal bezoekers dagelijks beperkt is.

3. Wat zijn enkele andere interessante Inca-ruïnes in Peru?

Naast Machu Picchu zijn er nog veel andere fascinerende Inca-ruïnes in Peru, zoals Sacsayhuaman, Ollantaytambo en Pisac. Elk van deze sites biedt unieke inzichten in de oude Inca-beschaving.

4. Wat zijn enkele van de artefacten die zijn ontdekt in Machu Picchu?

Tijdens zijn expedities ontdekte Hiram Bingham III tal van artefacten in Machu Picchu, waaronder aardewerk, textiel en menselijke overblijfselen. Deze artefacten bieden waardevolle informatie over het dagelijks leven van de Inca’s.

5. Wat is de beste tijd om Machu Picchu te bezoeken?

De beste tijd om Machu Picchu te bezoeken is tijdens het droge seizoen in Peru, van mei tot oktober. Het weer is dan meestal aangenaam en er is minder kans op regen.

Met zijn spectaculaire landschap en rijke geschiedenis blijft Machu Picchu een van de meest fascinerende archeologische vindplaatsen ter wereld. Het is een eerbetoon aan de ontdekkingsgeest van Hiram Bingham III en een bestemming die elke reiziger zou moeten ervaren.