‘Frau Goebbels speelde potje patience na dood kinderen’

‘Frau Goebbels speelde potje patience na dood kinderen’

De laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog waren gevuld met chaos, tragedie en verlies. Een van de meest opmerkelijke figuren uit deze periode was Magda Goebbels, de vrouw van Joseph Goebbels, de propagandaminister van nazi-Duitsland. Na de ineenstorting van het Derde Rijk en de dood van haar kinderen, speelde Frau Goebbels naar verluidt een potje patience voordat ze zelfmoord pleegde.

Een leven in de schaduw

Magda Goebbels werd geboren op 11 november 1901 in Berlijn. Ze groeide op in een middenklassegezin en had een relatief normale jeugd. Na haar middelbare school studeerde ze aan de universiteit en werkte ze als secretaresse voordat ze Joseph Goebbels ontmoette, een opkomende politicus binnen de nazipartij.

Hun relatie bloeide op en ze trouwden in 1931. Magda werd al snel een prominente figuur binnen de nazihiërarchie en was betrokken bij verschillende sociale projecten die gericht waren op het bevorderen van het nazigedachtegoed.

De tragische ondergang

Naarmate de oorlog vorderde en de geallieerde troepen steeds dichterbij kwamen, begon het Derde Rijk te wankelen. In april 1945 bevond de familie Goebbels zich in de Führerbunker in Berlijn, waar Hitler zijn laatste dagen doorbracht.

Op 30 april 1945 pleegden Adolf Hitler en zijn vrouw Eva Braun zelfmoord in de bunker. Kort daarna nam Joseph Goebbels het besluit om zijn zes kinderen te vergiftigen. De exacte details van deze gebeurtenis zijn gruwelijk en hartverscheurend.

Een onheilspellend spel

Volgens getuigenissen speelde Magda Goebbels na de dood van haar kinderen een potje patience. Dit schokkende en bizarre gedrag werpt vragen op over haar mentale toestand op dat moment. Was het een vorm van ontkenning? Of was het een laatste wanhopige poging om enige vorm van normaliteit te behouden te midden van de chaos?

Lees ook:   Alfred de Grote (ca. 848-899) - Koning van Wessex

Het is moeilijk om te begrijpen wat er in het hoofd van Magda Goebbels omging. Haar daden tonen duidelijk de diepten van wanhoop en vertwijfeling waarin ze verkeerde. Het tragische einde van haar leven is een donkere herinnering aan de gruwelen van het naziregime.

FAQs

1. Wat gebeurde er met Magda Goebbels na haar spelletje patience?

Na haar potje patience pleegde Magda Goebbels zelfmoord door cyanide in te nemen, samen met haar man Joseph Goebbels.

2. Hoeveel kinderen had Magda Goebbels?

Magda Goebbels had zes kinderen: Helga, Hilde, Helmut, Holdine, Hedwig en Heidrun.

3. Waarom besloot Joseph Goebbels zijn kinderen te vergiftigen?

Joseph Goebbels geloofde dat een wereld zonder het naziregime geen toekomst bood voor zijn kinderen. Hij wilde niet dat ze opgroeiden in een wereld die volgens hem zou worden gedomineerd door de geallieerden.

4. Wat was de rol van Magda Goebbels binnen de nazipartij?

Magda Goebbels was een prominente figuur binnen de nazipartij en was betrokken bij verschillende sociale projecten die gericht waren op het bevorderen van het nazigedachtegoed.

5. Hoe wordt de tragedie van de familie Goebbels herinnerd?

De tragedie van de familie Goebbels wordt herinnerd als een van de meest duistere en hartverscheurende gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het dient als een waarschuwing voor de verwoestende gevolgen van extremistische ideologieën.

Conclusie:

De laatste dagen van Magda Goebbels waren gevuld met tragedie en verlies. Haar besluit om een potje patience te spelen na de dood van haar kinderen werpt vragen op over haar mentale toestand op dat moment. Haar daden tonen de diepten van wanhoop en vertwijfeling waarin ze verkeerde. De tragedie van de familie Goebbels zal voor altijd herinnerd worden als een duistere episode tijdens de Tweede Wereldoorlog.