Fisherman’s Friend, de geschiedenis van de keelpastille

Fisherman’s Friend, de geschiedenis van de keelpastille

Als je wel eens last hebt van een zere keel, dan ben je vast bekend met Fisherman’s Friend. Deze keelpastilles zijn wereldwijd bekend en geliefd vanwege hun verfrissende smaak en verzachtende werking. Maar wist je dat Fisherman’s Friend een lange geschiedenis heeft? In dit artikel duiken we dieper in op de geschiedenis van deze populaire keelpastille.

De oprichting van Fisherman’s Friend

De geschiedenis van Fisherman’s Friend gaat terug naar het begin van de 20e eeuw. In 1865 opende James Lofthouse een kruidenierswinkel in Fleetwood, een havenstadje in het noordwesten van Engeland. Het was zijn zoon, de apotheker James Lofthouse Jr., die in 1865 begon met het ontwikkelen van de keelpastilles die later bekend zouden worden als Fisherman’s Friend.

De pastilles werden aanvankelijk ontwikkeld als medicijn tegen de verkoudheid en andere kwalen die vissers en zeelieden vaak hadden. Door de ruwe omstandigheden op zee hadden zij vaak last van een zere keel en andere kwalen. De pastilles van Lofthouse Jr. bleken erg effectief te zijn en werden al snel populair onder de vissers en zeelieden.

De groei van Fisherman’s Friend

In de jaren die volgden groeide de populariteit van Fisherman’s Friend gestaag. In 1907 werd het bedrijf Lofthouse of Fleetwood Ltd. opgericht en begon men met de productie van de keelpastilles op grotere schaal. Al snel werden de pastilles ook buiten Engeland populair en werden ze geëxporteerd naar onder andere Canada, Australië en Zuid-Afrika.

In de jaren 30 van de vorige eeuw werd de productie van Fisherman’s Friend tijdelijk stopgezet vanwege de economische crisis. Maar na de Tweede Wereldoorlog werd de productie weer opgepakt en groeide het bedrijf uit tot een wereldwijde speler op de markt voor keelpastilles.

Lees ook:   Graftombe Willem van Oranje blijft dicht

De ingrediënten van Fisherman’s Friend

De unieke smaak van Fisherman’s Friend is te danken aan de bijzondere mix van ingrediënten. De pastilles bevatten onder andere menthol, eucalyptusolie, suiker en pepermuntolie. Deze ingrediënten zorgen niet alleen voor de verfrissende smaak, maar hebben ook een verzachtende werking op de keel.

Fisherman’s Friend in Nederland

In Nederland is Fisherman’s Friend al jarenlang een bekend merk. De pastilles worden hier verkocht in diverse smaken, waaronder original, cherry en lemon. Ook zijn er suikervrije varianten verkrijgbaar.

Maar Fisherman’s Friend is niet alleen populair als keelpastille. Het merk heeft ook een cultstatus verworven onder jongeren, die de pastilles gebruiken als alternatief voor snoep of als verfrissende versnapering tijdens het uitgaan.

Conclusie

De geschiedenis van Fisherman’s Friend begon ruim honderd jaar geleden met de ontwikkeling van een effectieve keelpastille voor vissers en zeelieden. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een wereldwijd bekend en geliefd product. De unieke mix van ingrediënten zorgt voor de verfrissende smaak en verzachtende werking op de keel. Of je nu last hebt van een zere keel of gewoon wilt genieten van een lekkere keelpastille, Fisherman’s Friend is altijd een goede keuze.

FAQs

1. Zijn Fisherman’s Friend-pastilles echt zo effectief tegen een zere keel?

Ja, Fisherman’s Friend-pastilles staan bekend om hun verzachtende werking op de keel. De mix van ingrediënten, waaronder menthol, eucalyptusolie en pepermuntolie, heeft een kalmerende werking op de keel en verlicht de pijn bij keelklachten.

2. Zijn er ook suikervrije varianten van Fisherman’s Friend verkrijgbaar?

Ja, Fisherman’s Friend is ook verkrijgbaar in suikervrije varianten. Deze zijn ideaal voor mensen die op hun suikerinname willen letten of die last hebben van diabetes.

Lees ook:   Doorvechten tot Zero Hour op 11 november 1918

3. Kan ik Fisherman’s Friend ook gebruiken als alternatief voor snoep?

Ja, veel mensen gebruiken Fisherman’s Friend als alternatief voor snoep. De pastilles hebben een verfrissende smaak en bevatten minder suiker dan veel andere soorten snoep. Bovendien hebben ze een verzachtende werking op de keel.

4. Is Fisherman’s Friend alleen verkrijgbaar in Nederland?

Nee, Fisherman’s Friend is verkrijgbaar in diverse landen over de hele wereld. Het merk heeft een cultstatus verworven onder jongeren en wordt niet alleen gebruikt als keelpastille, maar ook als verfrissende versnapering.

5. Kan ik Fisherman’s Friend ook gebruiken om mijn adem op te frissen?

Ja, Fisherman’s Friend-pastilles hebben een verfrissende smaak en kunnen helpen om de adem op te frissen. De menthol en pepermuntolie zorgen voor een verkoelend effect en een frisse adem.