Demis Roussos (1946-2015) – Griekse zanger

Demis Roussos (1946-2015) – Griekse zanger

Demis Roussos was een Griekse zanger, geboren in Alexandrië, Egypte, in 1946. Hij was vooral bekend om zijn unieke stemgeluid en zijn flamboyante verschijning op het podium. Roussos was een van de meest succesvolle zangers uit de jaren zeventig en tachtig en verkocht meer dan 60 miljoen platen wereldwijd.

Jeugd en begin van zijn carrière

Roussos groeide op in een muzikale familie en leerde al op jonge leeftijd gitaar en piano spelen. In 1963 richtte hij zijn eerste band, The Idols, op en begon hij op te treden in nachtclubs in Alexandrië. In 1967 verhuisde hij naar Griekenland en sloot hij zich aan bij de band Aphrodite’s Child, waarvan ook Vangelis Papathanassiou deel uitmaakte. De band had verschillende hits in Europa, waaronder “Rain and Tears” en “It’s Five O’Clock”.

Solo carrière

In 1971 begon Roussos aan zijn solocarrière en bracht hij zijn eerste album uit, “On the Greek Side of My Mind”. Het album was een mix van Griekse en Engelse nummers en werd goed ontvangen door de critici. Het was echter zijn tweede album, “Forever and Ever”, dat Roussos echt bekend maakte bij het grote publiek. Het album werd een enorme hit en bevatte de nummer één hit “Goodbye My Love, Goodbye”.

Roussos bleef hits produceren in de jaren zeventig en tachtig, waaronder “My Friend the Wind”, “Lovely Lady of Arcadia” en “Quand je t’aime”. Hij trad ook regelmatig op in tv-shows en concerten over de hele wereld en maakte verschillende succesvolle tournees door Europa en Azië.

Lees ook:   Rusland aan de rand van de afgrond

Later leven en dood

In de jaren negentig begon Roussos aan een langzame terugtrekking uit de muziekindustrie en richtte hij zich op zijn gezin en zijn liefdadigheidswerk. Hij was actief betrokken bij verschillende organisaties die zich inzetten voor kinderen en armoedebestrijding. In 2015 overleed hij op 68-jarige leeftijd aan kanker.

FAQs

1. Wat was de grootste hit van Demis Roussos?

De grootste hit van Demis Roussos was “Goodbye My Love, Goodbye”, afkomstig van zijn album “Forever and Ever”.

2. Op welke leeftijd overleed Demis Roussos?

Demis Roussos overleed op 68-jarige leeftijd.

3. Waar was Demis Roussos geboren?

Demis Roussos werd geboren in Alexandrië, Egypte.

4. Hoeveel albums heeft Demis Roussos uitgebracht?

Demis Roussos heeft in totaal meer dan 30 albums uitgebracht.

5. Wat was het liefdadigheidswerk van Demis Roussos?

Demis Roussos was actief betrokken bij verschillende organisaties die zich inzetten voor kinderen en armoedebestrijding.

Conclusie

Demis Roussos was een van de meest succesvolle zangers uit de jaren zeventig en tachtig en blijft tot op de dag van vandaag een van de meest herkenbare stemmen uit die tijd. Zijn flamboyante verschijning op het podium en unieke stemgeluid hebben hem een ​​plek bezorgd in de geschiedenis van de popmuziek. Roussos was niet alleen een getalenteerde zanger, maar ook een toegewijde filantroop en een inspirerend persoon.