De tuinen van Bomarzo, of: het park der monsters

De tuinen van Bomarzo, of: het park der monsters

De tuinen van Bomarzo, ook wel bekend als het Park der Monsters, is een van de meest unieke en fascinerende parken ter wereld. Het park is gelegen in de buurt van Bomarzo, een stad in de regio Lazio in centraal Italië. Het werd gebouwd in de 16e eeuw door de Italiaanse edelman Pier Francesco Orsini, die bekend stond om zijn liefde voor kunst en architectuur.

Geschiedenis van de tuinen van Bomarzo

De tuinen van Bomarzo werden gebouwd in de late Renaissance-periode, tussen 1552 en 1580. Het idee voor het park kwam van Pier Francesco Orsini, die het park ontwierp als een eerbetoon aan zijn overleden vrouw Giulia Farnese. Het park bevatte oorspronkelijk een groot aantal standbeelden en sculpturen, die allemaal een symbolische betekenis hadden.

Het park werd in de loop der jaren verwaarloosd en raakte in verval. Het werd in de 20e eeuw herontdekt door de kunstenaar Salvador Dalí en de surrealistische beweging, die het park betoverend en inspirerend vonden. Het park werd gerestaureerd en is nu een populaire toeristische attractie.

De architectuur van de tuinen van Bomarzo

De tuinen van Bomarzo zijn ontworpen met een ongebruikelijke en surrealistische stijl. Het park bevat een groot aantal sculpturen van dieren, mythologische figuren en monsters. Een van de meest iconische beelden in het park is de ‘Orcus’, een gigantisch monster dat uit de aarde lijkt te komen.

De tuinen zijn ontworpen om bezoekers te verrassen en te verbazen. Er zijn talloze verborgen doorlopen, geheime gangen en onverwachte uitzichten, waardoor het park lijkt op een labyrint. Het park bevat ook een groot aantal fonteinen, watervallen en vijvers, waardoor het een zeer ontspannende en rustgevende omgeving is.

Lees ook:   “In het spoor van Robert van Gulik”

Bezoek de tuinen van Bomarzo

Als je geïnteresseerd bent in kunst, architectuur en geschiedenis, dan is een bezoek aan de tuinen van Bomarzo een absolute must. Het park is geopend voor het publiek en er zijn rondleidingen beschikbaar. Het park is het hele jaar door geopend, maar de openingstijden kunnen variëren, afhankelijk van het seizoen.

Als je van plan bent om de tuinen van Bomarzo te bezoeken, zorg er dan voor dat je comfortabele schoenen draagt en breng een fles water mee. Het park is groot en je zult waarschijnlijk veel moeten wandelen. Er zijn ook verschillende cafés en restaurants in de buurt van het park, waar je iets kunt eten en drinken.

FAQs

Wat is de beste tijd om de tuinen van Bomarzo te bezoeken?

Het park is het hele jaar door geopend, maar de beste tijd om te bezoeken is van april tot juni of september tot november, wanneer het weer mild is en er minder toeristen zijn.

Wat is de toegangsprijs voor de tuinen van Bomarzo?

De toegangsprijs voor de tuinen van Bomarzo is € 12 voor volwassenen en € 8 voor kinderen.

Zijn er rondleidingen beschikbaar?

Ja, er zijn rondleidingen beschikbaar in het Italiaans en Engels.

Zijn huisdieren toegestaan in het park?

Nee, huisdieren zijn niet toegestaan in het park.

Is er parkeergelegenheid beschikbaar bij de tuinen van Bomarzo?

Ja, er is parkeergelegenheid beschikbaar bij het park.

Conclusie

De tuinen van Bomarzo zijn een van de meest unieke en fascinerende parken ter wereld. Het park is ontworpen met een surrealistische en ongebruikelijke stijl en bevat talloze verborgen doorlopen, geheime gangen en onverwachte uitzichten. Een bezoek aan de tuinen van Bomarzo is een absolute must voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, architectuur en geschiedenis.