10 historische Kersthits

10 historische Kersthits

Met de komst van de feestdagen komt ook de behoefte aan gezellige kerstmuziek naar boven. Het is de tijd van het jaar waarin we genieten van warme chocolademelk, knusse open haarden en de vrolijke klanken van kersthits. In dit artikel delen we de top 10 historische kersthits die zorgen voor de ultieme kerstsfeer. Lees verder en ontdek welke klassiekers niet mogen ontbreken op jouw kerstplaylist.

1. “Last Christmas” – Wham!

Deze hit van Wham! uit 1984 is een absolute kerstklassieker. Het nummer vertelt het verhaal van een gebroken hart tijdens de kerstdagen. Met zijn aanstekelijke melodie en herkenbare tekst is “Last Christmas” een favoriet onder kerstliefhebbers over de hele wereld.

2. “All I Want for Christmas Is You” – Mariah Carey

Wie kent deze hit van Mariah Carey niet? Sinds de release in 1994 behoort “All I Want for Christmas Is You” tot de meest gedraaide kerstnummers aller tijden. Het vrolijke en energieke nummer is een perfecte toevoeging aan elke kerstplaylist.

De kracht van kersthits

Kersthits hebben een bijzondere kracht. Ze brengen mensen samen en zorgen voor een warme en feestelijke sfeer. Of je nu samen met familie en vrienden bent of alleen geniet van de kerstdagen, kersthits zorgen altijd voor een glimlach op je gezicht.

3. “Jingle Bells” – Frank Sinatra

Een kersthit uit een ander tijdperk is “Jingle Bells” gezongen door Frank Sinatra. Dit nummer uit 1957 brengt de klassieke kerstsfeer naar voren en is een tijdloze toevoeging aan elke kerstplaylist. Zing mee met de vrolijke klanken van Frank Sinatra en breng de kerstsfeer in huis.

Lees ook:   Gefascineerd door een SS’er die de Holocaust probeerde te stoppen

4. “Santa Claus Is Coming to Town” – Bruce Springsteen

De ruige stem van Bruce Springsteen brengt een unieke twist aan het traditionele kerstlied “Santa Claus Is Coming to Town”. Met zijn energieke uitvoering en kenmerkende rockgeluid is deze versie een must-have voor liefhebbers van zowel kerstmuziek als rockmuziek.

5. “White Christmas” – Bing Crosby

Een van de meest iconische kersthits aller tijden is “White Christmas” gezongen door Bing Crosby. Dit nummer uit 1942 brengt de nostalgische sfeer van een witte kerst tot leven. Laat je meeslepen door de warme stem van Bing Crosby en geniet van een muzikale reis terug in de tijd.

FAQs

1. Wat maakt een kersthit historisch?

Een kersthit wordt als historisch beschouwd wanneer het door de jaren heen populair blijft en een belangrijke rol speelt in de kersttradities van mensen over de hele wereld.

2. Zijn er ook Nederlandstalige kersthits?

Ja, er zijn ook Nederlandstalige kersthits. Nummers zoals “Een heel gelukkig kerstfeest” van André Hazes en “Kerstmis vier je samen” van Nick & Simon zijn populaire Nederlandstalige kersthits.

3. Welke andere artiesten hebben bekende kersthits?

Naast de genoemde artiesten hebben ook artiesten zoals Elvis Presley, Michael Bublé, Chris Rea en Band Aid bekende kersthits op hun naam staan.

4. Waarom luisteren mensen graag naar kersthits?

Kersthits roepen nostalgische gevoelens op en brengen mensen in de kerstsfeer. Ze zorgen voor een gevoel van warmte en verbondenheid, en dragen bij aan de feestelijke ambiance tijdens de kerstdagen.

5. Wat is het meest gedraaide kerstlied aller tijden?

Het meest gedraaide kerstlied aller tijden is “White Christmas” van Bing Crosby. Dit iconische nummer staat al decennialang bovenaan de hitlijsten tijdens de kerstperiode.

Lees ook:   De onthoofding van Egmont en Horne (1568)

Conclusie

Kersthits zijn een essentieel onderdeel van de kersttradities en brengen de magie van de feestdagen tot leven. Met klassiekers zoals “Last Christmas” van Wham! en “All I Want for Christmas Is You” van Mariah Carey zit je altijd goed. Vergeet ook niet de tijdloze nummers zoals “Jingle Bells” van Frank Sinatra en “White Christmas” van Bing Crosby toe te voegen aan je kerstplaylist. Geniet van de warmte en gezelligheid die kersthits met zich meebrengen en maak van deze kerst een onvergetelijke ervaring.